Mergi direct la conținut »
Germania a amendat cu 81 de milioane de euro Airbus
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Germania a amendat cu 81 de milioane de euro Airbus

Germania a amendat cu 81 de milioane de euro Airbus. Procuratura din Germania a amendat cu 81.25 milioane de euro compania producătoare de avioane Airbus, totul pentru închiderea uneia dintre cele două investigații referitoare la coupția din jurul vânzării de avoane de atac Eurofighter către Austria în 2003.

Înțelegerea include și o amendă de 250.000 de euro pentru recuperarea câștigurilor obținute ilegal, transmite Reuters.

Procurorii din München au investigat dacă Airbus a oferit mită pentru a câștiga contractul de două miliarde de dolari oferit de Austria pentru producerea aeronavelor Eurofighter, dar reprezentanții companiei aeriene au negat faptele.

Într-un comunicat de presă, oamenii legii susțin că nu au găsit dovezi pentru mită, dar spun că Airbus nu a putut să justifice peste 100 de milioane de euro plătite către două companii paravan.

EADS, grupul care deținea Airbus la momentul respectiv, a furnizat fonduri care au reprezentat o sumă de trei cifre în milioane de euro companiilor Vector Aerospace și City Chambers Limited, se mai arată în comunicat.

Procurorii acuză că fondurile au fost folosite pentru ”scopuri neclare, astfel Airbus a ocolit mecanismele de control intern”. Oamenii legii au mai adăugat că în final nu au putut afla cum au fost folosiți banii.

Gigantul Airbus a explicat într-un comunicat că amenda convenită are legătură cu ”încălcarea, cu neglijenţă, a îndatoririlor de supraveghere” de către foşti angajați aflați la conducerea Airbus Defance and Space.

Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

Airbus, investigată în mai multe țări

Compania aeronautică este investigată separat în Franța și Marea Britanie, în legătură cu conduita agenților și intermediarilor pentru vânzările de avioane comerciale în alte țări.

Acordul dintre procurori și Aribus pune capăt investigației procuraturii din Germania, dar Airbus și reprezentanți ai companiei, printre care și directorul general Tom Enders, șef al diviziei de apărare la momentul producerii faptelor, sunt investigați în continuare la Viena în dosarul de corupție.

Airbus și Enders au negat orice fel de ilegalitate și au acuzat guvernul austriac de politicianism.


(S)EXCLUSIV! | Cadouri de Sf. Valentin: jucăriile erotice care piperează viața sexuală “după gust”! (VIDEO)

Close
Închide
  Close