MENIU CAUTĂ

Gestul făcut de un profesor de liceu, după ce a primit un voucher cadou, strecurat într-o cutie de bomboane. “M-am dus în fața elevilor“

Distribuie

George Trifan are 32 de ani și este profesor asociat la Colegiul Național Tudor Vianu, unul dintre cele mai bune licee din România. În preajma unui Crăciun, acesta  s-a trezit cu un voucher de cumpărături strecurat într-o cutie de bomboane. Scandalizat, a returnat voucherul, apoi a mers în clasă și i-a pârât pe oamenii mari în fața copiilor: „Uite, vă place ce-au făcut părinții voștri?”.

George Trifan a ales  să meargă la catedră într-o perioadă în care toți IT-iștii din generația lui fug de această meserie și preferă joburi mai bine plătite în multinaționale.  A refuzat să se titularizeze pe post pentru că nu e de acord cu acest mecanism și și-a luat ore în învățământul privat ca să-și sporească veniturile (pe lângă „Vianu”, George Trifan predă și la Școala Metropolitană Arc).

A ales să vorbească despre marile probleme din Educație când cei mai mulți dintre colegii lui preferă să tacă pentru a nu supăra pe cineva, scrie recorder.ro.

Citește și

Școlile moderne fără nici un elev. Condiții deplorabile și instituții ”la cheie”, închise cu lacătul. Paradoxul învățământului rural

 

Citește mai multe despre profesor și voucher pe Libertatea.

Comentarii