Mergi direct la conținut »
GESTUL LUI BĂSESCU, pe final de mandat. Ce a făcut președintele țării?
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > GESTUL LUI BĂSESCU, pe final de mandat. Ce a făcut președintele țării?

GESTUL LUI BĂSESCU, pe final de mandat. Ce a făcut președintele țării?

De Simona Josan,

Președintele Traian Băsescu a mai făcut o grațiere, luni, pe final de mandat, la o zi de la alegerea succesorului său, Klaus Iohannis.
Este vorba despre o femeie condamnată la trei ani de închisoare cu executare pentru furt calificat.
Șeful statului a semnat luni decretul de grațiere a Garofiței Mocanu, pentru restul rămas neexecutat din pedeapsa de trei ani, conform unui anunț făcut de Administrația Prezidențială.
Conform oficialilor de la Cotroceni, gestul lui Băsescu a fost unul de natură umanitară, deoarece femeia are șase copii cu vârste cuprinse între un an și 11 ani.
„Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 17 noiembrie a.c., decretul de grațiere a doamnei Garofița Mocanu pentru restul rămas neexecutat din pedeapsa de 3 ani de închisoare, aplicată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, prevăzută de Art. 208 – 209 lit. a) Cod penal, dispusă prin sentința penală nr. 1457/19.10.2011 a Judecătoriei Deva, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 93/23.01.2012 a Curții de Apel Alba-Iulia, precum și pentru pedeapsă aplicată prin sentința penala nr. 662/2009 a Judecătoriei Sector 2 București. Decizia domnului președinte Traian Băsescu are la bază motive umanitare. Doamna Garofița Mocanu este mama a șase copii cu vârste cuprinse între un an și 11 ani”, au precizat reprezentanții președinției.

Close
Închide
  Close