De Simona David,

Săptămâna trecută, poliția din Shanghai a dat publicității o filmare în care o femeie se ascundea în portbagajul unui autoturism pentru a evita regulile impuse în privința călătoriilor.

Potrivit insider.com, femeia își vizitase, recent, orașul natal, din provincia Hubei, pentru Anul Nou chinezesc și acum se reîntorcea în Shanghai, acolo unde are locul de muncă.

Cele mai multe orașe din Hubei au fost blocate de la sfârșitul lunii ianuarie. Cei care au reușit să iasă din provincia Hubei sunt opriți atunci când vor să intre în Shanghai și obligați să stea 14 zile în carantină.

În carantină a fost trimisă și femeia prinsă de poliție, împreună cu persoana care o însoțea, deși nu aveau febră.

Coronavirusul a ucis deja 1.875 de persoane, acest virus răspândindu-se în alte 26 de țări la nivel mondial.

Autoritățile chineze au luat măsuri extreme pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, printre acestea fiind: interdicția de a lua cina în grup, de a organiza petreceri sau evenimente în care sunt mai mulți oameni la un loc, de a părăsi domiciliul etc. Unii dintre cetățeni găsesc, însă, modalități de a încălca restricțiile impuse.

Citeşte şi:

Măsuri extreme în China: 780 de milioane de chinezi au restricții de călătorie din cauza coronavirusului

Coronavirus: 98 de oameni au murit ieri în China, dar autoritățile cred că epidemia e în scădere. Bilanțul deceselor la nivel mondial a ajuns la 1.875

Concluziile primului studiu major privind coronavirus. Cât de periculos este Covid-19, care sunt cele mai vulnerabile victime și cum va evolua epidemia

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit
GSP.RO

Criza precedentă: Gigi a fost singurul clarvăzător, restul Ligii 1 s-a prăbușit

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur