MENIU CAUTĂ

Gheorghe Burnei va fi cercetat sub control judiciar. De ce nu a fost arestat preventiv

Distribuie

Gheorghe Burnei va fi cercetat sub control judiciar. Curtea de Apel București a decis înlocuirea arestului la domiciliu cu această măsură.

Procurorii ceruseră ca medicul să fie arestat preventiv. Judecătorii au decis să nu ia această măsură, întrucât, se arată în motivare, chirurgul Gheorghe Burnei a acceptat cu greu sumele primite de la pacienţi, iar banii au fost daţi după efectuarea actului medical, pentru a-l răsplăti pentru calitatea serviciilor, de care, în covârşitoarea majoritate, mituitorii erau mulţumiţi, potrivit News.ro.

Chirurgul Gheorghe Burnei va fi cercetat sub control judiciar și are interdicție de a părăsi ţara în următoarele 60 de zile. Totodată, el nu are voia să profeseze la Spitalul „Marie Curie”, în această perioadă. Marţi, înaintea şedinţei în care judecătorii au decis plasarea medicului sub control judiciar, avocatul său a spus că Burnei „nu a făcut experimente, a tratat toți pacienții la fel, cu rezultate excepționale”.

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, de la Spitalul „Marie Curie” era, din 11 decembrie, în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că, în perioada 26 octombrie – 24 noiembrie, ar fi luat de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul ”Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat,  sumele primite fiind între 50 de lei şi 1.350 de euro.

Medicul Gheorghe Burnei, acuzat că făcea experimente neautorizate pe copii

Anchetatorii susţin că Gheorghe Burnei îi obliga pe părinţii copiilor operaţi de el să cumpere proteze de la firma Argonmed, care în schimb îi plătea vacanţele cu familia în străinătate şi deplasările la congrese. Burnei folosea atât proteze omologate, cât şi dispozitive medicale pe care le folosea în experimente pe copii, ce erau confecţionate artizanal de cunoştinţe ale medicului de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică si Tehnica Masurării, potrivit procurorilor.

„În categoria experimentelor pe copii sunt incluse şi intervenţiile chirurgicale efectuate cu oase de vită fierte sau cu filtre de tanc sau cu BVC”, au mai scris procurorii în referatul cu propunerea de arestare a medicului Gheorghe Burnei.

În acest timp, numărul plângerilor depuse pe numele celebrului medic a ajuns la 50. Cea mai recentă a fost depusă luni, 19 decembrie, de Tiberiu, un tânăr operat de cinci ori între 2002 și 2005, și care acum merge în cârje. Tânărul a declarat, ieri, la Parchet, că nu a avut curaj să facă plângere imediat după operaţii.

Citește și: 

 

Citește mai multe despre Gheorghe Burnei și curtea de apel pe Libertatea.

Comentarii