Mergi direct la conținut »
Gheorghe Dincă, pagină de "criminal român în serie" pe Wikipedia
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Gheorghe Dincă, pagină de "criminal român în serie" pe Wikipedia

Gheorghe Dincă, pagină de „criminal român în serie” pe Wikipedia

Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal care a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, are pagină dedicată pe Wikipedia. Informațiile despre criminal sunt, însă, inexacte, iar existența unei pagini despre "criminal în serie român" a provocat indignare în rândul unor internauți.

De Andreea Radu,

Crimele din Caracal au șocat pe toată lumea și au adus în atenția tuturor numele unui fost mecanic auto din Caracal: Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani care a recunoscut că a curmat viețile a două tinere.

Contributorii de pe Wikipedia i-au creat o pagină lui Gheorghe Dincă, dar pagina a fost propusă recent pentru ștergere.

Iată câteva informații care apar pe Wikipedia:

  • Gheorghe Dincă, (n. 27 mai 1953, Caracal, România) este un criminal în serie român.
  • A ajuns in atenția publicului la sfârșitul lunii iulie 2019, după ce Alexandra Măceșanu, o fată de 15 ani, a sunat la serviciul de urgență 112 spunând că a fost răpită și violată de Dincă, după ce a fost luată la ocazie de acesta.
  • În cursul anchetei a ieșit la iveală că este suspectat de comiterea unei alte răpiri, iar autoritățile române cercetează alte posibile crime.
  • Ducea o viață în aparență retrasă, trăind separat de propria familie și practicând mecanica auto, taximetria neautorizată, precum și diverse munci necalificate ziliere.
  • S-a descoperit prin urma testelor ADN că rămășițele arse de Gheorghe Dincă sunt ale Alexandrei. În următoarele zile se cercetează moartea Luizei, fata în vârstă de 18 ani.
Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

Apar însă și câteva informații eronate sau inexacte.

  • Gheorghe Dincă este oficial șomer, el câștigându-și existența din vânzarea de fier vechi, bișniță și recent, se pare, în urma acuzațiilor care i se aduc și perchezițiilor de către DIICOT , din traficul de persoane.

Gheorghe Dincă s-a pensionat în decembrie 2018.

  • S-a dovedit prin verificarea resturilor de rămășițe omenești că el le-a omorât pe cele două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

INML a transmis că oasele ridicate din locuința lui Gheorghe Dincă sunt ale Alexandrei Măceșanu. Fragmentele osoase găsite recent la marginea unei păduri din Caracal nu au fost încă identificate de specialiști.

Pagina de Wikipedia a fost propusă pentru ștergere, motivul invocat de unul dintre internauți fiind că „articolul nu este relevant pentru Wikipedia” și „nu orice criminal trebuie să aibă o secţiune dedicată”. Pe o altă pagină Wikipedia, se discută despre ștergerea paginii lui Gheorghe Dincă.

Pagina lui Dincă pe Wikipedia:

Pe o altă pagină Wikipedia, se discută despre ștergerea paginii lui Gheorghe Dincă.

Close
Închide
  Close