Mergi direct la conținut »
Gheorghe Funar, în lacrimi la catafalcul soţiei

Peste 2.000 de clujeni au asistat luni la slujba de înmormântare a profesoarei universitare Sabina Funar, soţia fostului primar şi senator de Cluj, Gheorghe Funar. Peste 20 de preoţi şi călugări au participat la procesiunea religioasă, săvârşită de mitropolitul Andrei Andreicuţ.

De Bogdan Coroamă, Mihai Bacalu,

Cimitirul Central s-a umplut cu personaităţi, dar şi clujeni de rând, dornici să o petreacă pe utimul drum pe fosta consoartă a lui Gh Funar, profesoara Sabina Funar, fostă angajată a BNR Cluj, Alimentara, dar şi consilier la Curtea de Conturi a României.

Mitropolitul Andrei Andreicuţ a rostit cuvântul de mângâiere adresat familiei, iar un preot a transmis tradiţionalul mesaj de rămas bun din partea celui care pleacă, adresat apropiaţilor, rudelor, prietenilor şi foştilor colegi. A fost relatată discuţia avută cu medicul care a operat-o, aceasta spunând că Sabina Funar şi-a încredinţat viaţa în mâinile sale. „Viaţa dvs este în mâinile lui Dumnezeu”, i-ar fi răspuns medicul.

funar rip

Gheorghe Funar ne-a relatat că soţia sa Sabina a decedat la sfârşitul săptămânii trecute pe masa de operaţie, chirurgii fiind surprinşi să constate aspecte nerelevate de radiografie, respectiv perforarea complexă a vaselor capilare sanguine din jurul intestinelui. Femeia a murit în urma unei hemoragii masive, care nu a mai putut fi stăpânită, la doar 3 săptămâni de la depistarea maladiei.

Mulţimea prezentă a fost transportată la un restaurant tradiţional cu autobuzee, pentru masa de pomenire a răposatei.

Close
Închide
  Close