MENIU CAUTĂ
15 Aug. 2018 16:05

UPDATE. Ghinea Florin Nicolae, zis „Ghenosu”, a fost arestat în Londra și urmează să fie extrădat

Distribuie

Surse din Poliția Română anunță că urmăritul general Ghinea Florin Nicolae, zis "Ghenosu", aflat pe lista celor mai urmărite persoane din România, a fost arestat de către Poliția britanică, în Hertfordshire, la periferia Londrei, în data de 13 august, în jurul orei 16:30.

UPDATE. Ghinea Florin Nicolae, zis „Ghenosu”, a fost dus, miercuri, la Westminster Magistrates Court. 

I-au stabilit audierea preliminară pentru 19 septembrie și audierea finală pe dată de 26 septembrie 2018.

Până atunci autoritățile române trebuie să trimită dovadă mandatului european de arestare și să aducă asigurări că nu i se vor încălca drepturile omului.

Când fost prins a prezentat acte de identitate false, transmit surse Libertatea din Poliția Română.

Acesta a fost arestat preventiv, fiind reținut în timp ce se afla într-o sală de sport, urmând că după primirea mandatului european de arestare emis de autoritățile române, tradus, să fie prezentat instanței Westminster Magistrate Court, pentru a dispune asupra executării mandatului european de arestare și predării către România.

Ghenosu era dat în urmărire internațională, de Poliția Română, după ce a reușit să fugă de mascații de la DIICOT, în luna mai a acestui an. Interlopul a dispărut cu câteva momente înainte ca luptătorii să îi spargă ușa.

Ghenosu, pe pagina Poliției Române, când era dat în urmărire internațională

Ghenosu, pe pagina Poliției Române, când era dat în urmărire internațională

Potrivit anchetatorilor, Florin Ghinea, liderul clanului Ghenosu, a fugit prin spatele curții, după ce se întâlnise pe stradă cu un polițist.

Florin Ghinea, liderul clanului Ghenosu din Târgoviște, se număra printre suspecții vizați de descinderile din Ziua Z, ziua luptei împotriva crimei organizate. Deși se număra printre cele mai cunoscute nume de pe lista suspecților, interlopul a dispărut chiar de sub ochii polițiștilor.

Procurorii îl acuză pe Florin Ghinea de proxenetism, complicitate la trafic de persoane, spălare de bani şi instigare la omor calificat. Interlopul şi fiul său ar fi plănuit asasinarea liderului unei grupări adverse.

Ghenosu a fost primul primul interlop „de renume internațional” care a fost eliberat pentru cumințenie. Interlopul a fost mutat, în 2016, în închisoarea din Focșani, după ce cu un an înainte se afla la Penitenciarul Colibași. Tot în 2016, Tribunalul Vrancea a decis, printr-o sentință definitivă, să-l elibereze pe unul dintre cei mai cunoscuți interlopi ai României.

Anul trecut, doi membri ai clanului Ghenosu au fost arestați chiar în ziua de Crăciun.

  • FOTO – Arhivă

Citește și: ANALIZĂ / Ce spun economiștii despre dublarea pensiilor: ”O utopie. Nu se poate așa ceva!”


 

Citește mai multe despre ghenosu și Londra pe Libertatea.

Comentarii