De Ana Maria Păsat,

Fostul iubit al Ioanei Băsescu, Giovanni Francesco, ”se jură” că nu are nici o treabă cu statutul de denunțător care i s-a atribuit în dosarul în care fosta sa iubită a ajuns să fie urmărită penal, sub control judiciar, pentru instigare la spălare de bani și abuz în serviciu. Acesta a avut ieri prima reacție vizavi de acuzele ce i se aduc, prin avocatul său, Adrian Gârjoabă. ”Nu el este denunțătorul în acest dosar. Clientul meu doar a confirmat starea de fapt, invocata de către procurori, în ceea ce-l privește”, a precizat pentru Libertatea apărătorul lui Giovanni Francesco.

S-au folosit de bani ”negri” pentru a se distra în Cuba

Potrivit unui comunicat de presă, remis recent, fiica cea mare a fostului președinte, Traian Băsescu, și fostul iubit al acesteia, au făcut în anul 2010 o excursie în Cuba, folosindu-se de banii pe care i-au obținut în mod ilegal pentru campania prezidențială din 2009 de la o companie cu capital majoritar de stat. Este practic vorba despre suma pe care Ioana Băsescu i-a cerut-o, în decembrie 2009, lui Silviu Ioan Wagner, director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru a achita o factură fiscală despre care a spus că reprezintă cheltuieli restante din campania pentru alegerile prezidenţiale, care se desfăşurase în toamna aceluiaşi an.

”O altă persoană apropiată îi făcea contabilitatea lui Giovanni”

În acelaşi dosar, procurorii au dispus, printre altele, punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile și faţă de Elena Udrea, care la acea vreme îndeplinea funcția de ministrul al Dezvoltării, cercetată pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de spălare de bani. În ceea ce-l privește pe Giovanni Francesco, la rându-i și acesta este urmărit penal, dar pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Tanti Anica merge la școală. La 58 de ani, este în clasa a III-a. După o viață chinuită, școala i-a dat un sens și un venit în plus
Recomandări

Tanti Anica merge la școală. La 58 de ani, este în clasa a III-a. După o viață chinuită, școala i-a dat un sens și un venit în plus

”La data de 16 februarie 2010, s-a realizat plata sumei de 119.000 lei, diferenţa de 300.000 lei nemaifiind virată din dispoziţia inculpatului Wagner Silviu Ioan, ca urmare a faptului că nu a primit niciun document justificativ pentru suma achitată în avans. (…) La data de 19 februarie 2010 (la două zile de la încasarea banilor), firma respectivă a virat suma de 100.000 lei către o societate administrată de inculpatul Francesco Giovanni-Mario, care era în acea perioadă concubinul Ioanei Băsescu. Între cele două societăţi nu au existat în realitate niciun fel de operaţiuni comerciale, iar prin transferul bancar s-a urmărit exclusiv ascunderea originii infracţionale a banilor proveniţi din prejudicierea societăţii de stat reprezentată de inculpatul Wagner Silviu Ioan”, au mai arătat procurorii anticorupţie.

Avocatul lui Giovanni Francesco a declarat însă pentru Libertatea că Giovanni Francesco nu s-ar face vinovat de această învinuire. ”Acuzația de evaziune fiscală provine din nedeclararea unor venituri ale societății la care era asociat  unic și adiministrator. El nu a știut niciodată că nu au fost declarate pentru că nu el se ocupa de contabilitate, ci o altă persoană apropiată”, a declarat Adrian Gârjoabă.

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează
HOROSCOP

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează