Mergi direct la conținut »
Descoperirea făcută de cercetători despre felul cum mănâncă girafele. Nimeni nu se aștepta la asta
Ştiri Libertatea > Ştiri > Descoperirea făcută de cercetători despre felul cum mănâncă girafele. Nimeni nu se aștepta la asta

Descoperirea făcută de cercetători despre felul cum mănâncă girafele. Nimeni nu se aștepta la asta

Girafele preferă să se hrănească în compania prietenilor... este concluzia unui studiu efectuat în Marea Britanie, pe parcursul a doi ani, în Valea Marelui Rift din Kenya. Astfel, s-a descoperit că girafele obişnuiesc să se hrănească cu anumiţi membri din grupul lor social datorită unor beneficii, precum protecţia oferită în plus în faţa prădătorilor.

”Compania unui partener ‘cunoscut’ ar asigura alarmarea în cazul în care preajmă se află un prădător, sau este posibil ca să se împărtăşească aceleaşi cerinţe nutriţionale astfel încât comportamentul de căutare a hranei şi de hrănire devine complementar. Natura dinamică a societăţilor din lumea animalelor ascunde de multe ori straturi multiple de complexitate. Studiul nostru subliniază natura complexă şi dinamică a structurii sociale a girafelor, care ar putea avea implicaţii majore pentru conservarea (speciei) şi conceperea procesului de gestionare a populaţiilor de girafe în sălbăticie”, a explicat conducătoarea echipei de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Bristol, doctor Zoe Muller.

Cercetătorii au utilizat date obţinute prin identificare fotografică şi au aflat că multe perechi de girafe îşi petreceau mare parte din timp împreună atunci, când se aflau în căutarea hranei sau când mâncau.

Descoperirea oferă informaţii cu privire la modul în care evoluţia a contribuit la formarea grupurilor sociale în rândul populaţiilor de girafe şi la factorii care determină aceste animale să îşi petreacă timpul în compania unor anumiţi parteneri.

Studiul a fost publicat în jurnalul ştiinţific Animal Companion și e citat de Agerpres.

FOTO – Hepta


Citește și… VIDEO/ Dan Negru își ține copiii departe de showbiz. „Nu i-am dus niciodată la vreo emisiune TV”


 

Close
Închide
  Close