Caldura anuntata pentru acest sfarsit de saptamana va scoate cu siguranta din case tot mai multi oameni. Cei care nu au posibilitatea sa ajunga la mare sau la munte vor lua cu asalt zonele verzi din apropierea oraselor. Pentru aceasta au nevoie doar de un gratar, un sac de carbuni si ceva carne. Oricum, si pentru o astfel de iesire trebuie sa scoateti din buzunar cateva sute de mii de lei.
Pentru a va putea face un calcul aproximativ al costurilor pe care le presupune o “evadare” din oras va prezentam cateva preturi ale sortimentelor de carne cele mai agreate de amatorii de gratar.
Puiul griller costa intre 80.000 si 100.000 lei/kg, in timp ce pentru un kilogram de pasta de mici se vor plati circa 70.000 lei. Daca vreti sa puneti pe gratar si niste carnati proaspeti, in functie de calitate, acestia pot costa intre 70.000 si 100.000 lei kilogramul. Pentru friptura din ceafa de porc veti mai plati aproximativ 150.000 lei/ kilogram, in timp ce pulpele de pui costa intre 70.000 si 80.000 lei kilogramul.
Pestele, alternativa pentru o dieta usoara
Amatorii de peste la gratar vor plati circa 80.000 lei pe kilogramul de macrou, insa cei care vor sa se delecteze cu un pastrav vor scoate din buzunar de aproape patru ori mai mult pentru un kilogram din aceasta delicatesa. Aceste bucate vor fi cu adevarat delicioase daca li se va asorta o salata de vara. Kilogramul de rosii costa aproximativ 20.000 lei, iar castravetii pot ajunge la 10.000 lei.
Sacul de carbuni, 50.000 de lei
Daca aveti deja un gratar si veti folosi furculitele din bucatarie pentru a intoarce carnea pe gratar, ati scapat de o cheltuiala in plus. Cei care nu au insa un gratar vor fi nevoiti sa mai cheltuiasca cel putin 350.000 lei pentru a-si procura unul. Avantajul este ca investitia va fi facuta pentru mai multi ani. Un sac de carbuni costa insa mult mai putin. Cu numai 50.000 lei va asigurati tot jarul de care aveti nevoie pentru a prepara carnea.