MENIU CAUTĂ
03 Iun. 2013 10:29 , de Gabriela Boceanu

Grecia va recompensa funcţionarii care îşi ”toarnă” colegii corupţi

Distribuie

Potrivit acestei propuneri, stimulentele pentru funcționarii publici  care îşi ”toarnă” colegii includ promovări, bonusuri și mărir de salarii, anunţă publicaţia „Kathimerimini”, citată de www.ro.stiri.yahoo.com  .
„În sectoarele public și privat trebuie să fie încurajată o cultură a unei administrații deschise și corecte care încurajează sesizarea faptelor de corupție, ceea ce este în interesul publicului și al departamentului în cauză”, se arată într-un document care conține planul experțil

Grecia are cel mai corupt sector public din UE

Raportul menționează că este nevoie de introducerea unor reguli care să le ofere protecție funcționarilor civili care dezvăluie cazurile de corupție. „Trebuie să existe un sistem de protecție a persoanei față de amenințări sau răzbunări”, se arată în propunere.
Conform unui studiu realizat la nivel mondial de Transparency International, care a fost dat publicității la sfârșitul anului trecut, Grecia este statul cu cel mai corupt sector public din întreaga Uniune Europeană.
Recent, fostul primar al orașului Salonic din Grecia, Vassilis Papageorgopoulos, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru deturnarea banului public. Alături de alți angajați din primărie, pe perioada unui deceniu (1999 – 2008), el a deturnat în total 18 milioane de euro.
 

Comentarii