Medicii cardiologi afirma ca sanatatea inimii e influentata de o multime de factori. Exista lucruri pe care nu le putem controla, cum ar fi mostenirea genetica. Totusi, cele mai periculoase pentru inima sunt obiceiurile cotidiene. Alimentatia haotica, efortul fizic redus, stresul si poluarea sunt factori de risc maxim.
Iata care sunt solutiile pentru a pastra sanatatea inimii, in opinia autorilor cartii gMancarea si Sanatateah, editata de ReaderTs Digest:
1. Renuntati la mezelurile si lactatele grase, precum untul si smantana. Sunt bogate in grasimi saturate care maresc nivelul de colesterol din sange.
2. Verificari regulate ale tensiunii arteriale pot furniza avertizari din timp in privinta unor potentiale probleme de inima.
3. Stresul si tensiunea arteriala sunt de mult timp recunoscute ca factori majori ai cresterii riscului anghinei si ai bolilor de inima.
4. Consumati din abundenta fructe si legume proaspete ca parte a dietei zilnice. Vitaminele antioxidante pe care le contin ajuta la prevenirea depunerilor de grasime pe artere.
5. Problemele metabolice ale diabeticilor exercita o presiune suplimentara nu numai asupra ficatului si a rinichilor, ci si asupra cordului, marind astfel riscul bolilor de inima.
6. Chiar daca un pahar sau doua de vin fac bine inimii, consumul excesiv de alcool si fumatul sunt obiceiuri de evitat.
7. Exercitiul fizic regulat nu numai ca tine la distanta obezitatea si trombozele, ci stimuleaza si circulatia sanguina.
8. Obezitatea este un factor major al cresterii riscului bolilor de inima. Reducandu-va greutatea, va veti prelungi viata.
9. Problemele cardiologice sunt adesea ereditare. Un european din 500 se naste cu un nivel extrem de ridicat de colesterol, fapt ce sporeste riscul de tromboze si de boli de inima coronariene.