Mergi direct la conținut »
Ion Rădoi (USLM): Grevă de avertisment, joi, la metrou. Când urmează, "cel mai probabil", greva generală
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Ion Rădoi (USLM): Grevă de avertisment, joi, la metrou. Când urmează, „cel mai probabil”, greva generală

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou (USLM), Ion Rădoi, a declarat luni, 12 noiembrie, că angajaţii vor fi în grevă de avertisment joi, 15 noiembrie, pentru două ore, iar dacă negocierile privind contractul colectiv de muncă eşuează, săptămâna viitoare aceştia vor fi în grevă generală.

„Conform legii trebuie să luăm o decizie cu 48 de ore înainte de a declanşa greva de avetisment. Vom continua, dacă nu se găseşte o soluţie după greva de avertisment, cu greva generală. Greva de avertisment probabil că va avea loc joi. Vom face pregatirile necesare. Va dura două ore, între orele 04.00 şi 06.00 dimineaţa, iar greva generală între 04.00 şi 16.00, cel mai probabil luni dimineaţă (19 noiembrie – n.r.)”, a declarat Ion Rădoi, astăzi, după negocierile cu Metrorex, citat de Realitatea TV.

Salariații de la metrou amenință că opresc circulația în subteran, pentru salarii mai mari cu 42%. Un angajat Metrorex câştigă, în medie, 1.600 de euro.

În urmă cu câteva săptămâni, mai mulţi sindicalişti din Metrou au pichetat Ministerul Transporturilor, acuzând conducerea societăţii Metrorex că din cauza lipsei de personal şi a alocărilor financiare insuficiente au apărut riscuri în siguranţa circulaţiei şi a călătorilor.


Citește și… Ce fac azi actorii din filmul „Liceenii”. Erau idolii adolescenților înainte de Revoluție și în anii 90!


 

Close
Închide
  Close