MENIU CAUTĂ
10 Aug. 2018 09:08

Grevă japoneză în penitenciarele din România, începând de vineri, 10 august. Angajații amenință că nu vor mai intra la lucru

Distribuie

Sindicaliştii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor au anunțat că intră în grevă japoneză în penitenciarele din România, începând de vineri, 10 august. Aceștia urmează să organizeze un miting la Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor pe 3 octombrie.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a anunţat că începând de vineri, 10 august, membrii de sindicat intră în grevă japoneză.

Majoritatea celor 31 de sindicate au înștiințat conducerile penitenciarelor că nu vor mai efectua ore suplimentare. De asemenea, au fost depuse sesizări împotriva ordinelor şi dispoziţiilor ilegale în materia plăţii orelor suplimentare şi a imputernicirilor.

„Rezultatul precedentelor discuţii cu ministrul Tudorel Toader şi reprezentanţii acestuia este doar o listă lungă de promisiuni nerespectate, ceea ce a şi determinat declanşarea acţiunilor de protest, care vor continuă până la rezolvarea problemelor sesizate şi demiterea actualului ministru al Justiţiei”, se arată într-un comunicat de presă al FSANP.

Sindicaliştii vor condiţii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, stoparea împuternicirilor ilegale, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea statutului poliţistului de penitenciare şi plata integrală a orelor suplimentare curente.

Calendarul acțiunilor de protest

  • 27 august – 27 septembrie 2018 – Pichetarea penitenciarelor de către 50 – 100 de angajați în uniformă. Calendarul exact urmează a fi anunțat în timp util.
  • 01 – 10 septembrie 2018 – Depunerea unor acțiuni în instanta și plângeri penale din partea tuturor sindicatelor membre.
  • 03 octombrie 2018 – Miting în uniformă la Ministerul Justitiei și Administrația Națională a Penitenciarelor cu marș de protest între cele două instituții.

Începând cu octombrie 2018, angajaţii din penitenciare vor refuza să intre în serviciu în toate penitenciarele în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a misiunilor.


Citește și INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ. De ce se enervează oamenii când li se omoară porcii. Șefa DSVSA Galați, Maricica Chiriac, a dat contracte firmei a cărei sucursală de Galați e condusă chiar de soțul ei!


 

Citește mai multe despre greva japoneza și penitenciare pe Libertatea.

Comentarii