Potrivit comunicatului Guvernului, premierul Sorin Mihai Grindeanu a transmis astăzi președintelui României, Klaus Werner Iohannis, propunerea de nominalizare a ministrului Economiei, Alexandru Petrescu, ministru interimar pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Propunerea a fost făcută în conformitate cu prevederile art. 106 și art. 107 alin (3) și (4) din Constituția României, republicată, precum și cu cele ale art. 9 din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare.

Premierul a făcut această nominalizare în contextul în care joi Florin Nicolae Jianu și-a înaintat demisia din funcția de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Premierul a explicat gestul lui Florin Jianu prin faptul că acesta nu a rezistat presiunii la care au fost supuşi toţi membrii Guvernului în ultimele două zile şi „a făcut un pas înapoi”.

„E valabil pentru toţi membrii Cabinetului – ceea ce s-a întâmplat de ieri începând, când au devenit publice numerele noastre de telefon. Eu mi le-am ţinut şi salvat toate mesajele primite (…) de mine, de familia mea şi de familiile tuturor miniştrilor. (…) Poate că unii dintre colegii mei, în speţă domnul Florin Jianu, n-a rezistat la acest asalt şi atunci la ceea ce înseamnă activitatea sa a făcut un pas în spate. Nu e simplu să primeşti înjurături legate de familia ta, de părinţii tăi şi aşa mai departe”, a susţinut Grindeanu.

Jianu și-a anunțat demisia de la șefia Ministerului pentru Mediul de Afaceri, aceasta fiind prima demisie din Guvernul Grindeanu după scandalul Ordonanței de modificare a Codului Penal.

”Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare și nu în principal pentru probitatea mea profesională, pentru că aici am conștiința curată, ci pentru copilul meu, pentru cum o să ma uit în ochii lui și ce anume o să îi spun peste ani. O să îi spun că tata a fost un laș și a girat acțiuni pe care nu le împărtăsește sau a ales să iasă cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?! Am muncit cu credință și îndârjire în fiecare din cele 28 de zile de mandat și nu mi-a trecut prin gând că munca ar putea fi umbrită într-un mod atât de brutal și de nedrept. Cei care mă cunosc știu că nu pot accepta impostura sau minciuna!”, a scris acesta.