Mergi direct la conținut »
Gripă aviară în județul Argeș! Două focare confirmate și peste 40 de păsări moarte
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Gripă aviară în județul Argeș! Două focare confirmate și peste 40 de păsări moarte

Gripă aviară în județul Argeș! Două focare confirmate și peste 40 de păsări moarte

Gripă aviară în județul Argeș! Două focare au fost confirmate în două gospodării din comuna Mihăeşti, iar 43 de păsări au fost găsite moarte, relatează Mediafax.

Conform buletinelor de analiză emise de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti, gripa aviară a fost confirmată în cele două gospodării.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Prefectura Argeş, şedinţa Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Argeş a fost convocată la finele săptămânii trecute.

„S-a dispus lichidarea focarelor prin uciderea imediată a tuturor păsărilor din exploataţii şi distrugerea acestora, precum şi a tuturor materialelor sau deşeurilor (furaje, asternuturi de paie, bălegar) susceptibil a fi contaminate. De asemenea, au fost luate si alte măsuri pentru a evita răspândirea bolii: curăţarea şi dezinfectarea clădirilor folosite pentru adăpostirea păsărilor, respectarea unei perioade de vid sanitar până la reintroducerea de păsări în exploataţii, etc”, se arată în comunicat.

Anul acesta, nu mai puțin de 12 focare de gripă aviară au fost confirmate în România la păsări domestice în șase județe ale țării.

Peste 1.100 de păsări din diferite specii au murit din cauza virusului sau au fost ucise, a anunțat, luni – 13 februarie , Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Citește și Gripă aviară confirmată la două păsări găsite moarte în Parcul Tineretului din Capitală

Close
Închide
  Close