Din cuptorul aragazului

Izul nesuferit dispare din cuptor dacă, imediat după ce ai scos preparatul, pui pe grătar câteva coji de portocală sau lămâie şi laşi uşa cuptorului deschisă.

Din frigider

Un castronel cu oţet sau un pahar cu lapte călduţ, aşezat pe raftul de sus, ori o lămâie tăiată în două, cu câteva cuişoare înfipte în coajă, vor absorbi mirosul peştelui – crud sau gătit – depozitat în frigider.

Din cuptorul cu microunde

Pune într-un vas special pentru preparate la microunde apă amestecată cu lămâie; lasă să fiarbă, apoi curăţă cuptorul cât mai bine, cu produsele pe care le foloseşti în mod obişnuit.

De pe mâini

Freacă-ţi uşor mâinile cu sare fină de bucătărie, spală- le cu apă în care ai amestecat câteva picături de oţet, apoi clăteşte-le cu apă caldă.
Şi zahărul rezolvă problema, dar trebuie mai întâi să te speli cu săpun, să te clăteşti, apoi să freci mâinile cu zahăr şi să te speli din nou cu săpun.
Alte metode: spală mâinile cu suc de lămâie şi cu apă rece; freacă degetele pe un obiect din inox (o lingură, o furculiţă, marginea chiuvetei, robinet) – cercetările au demonstrat că, datorită forţei oxidoreducătoare, inoxul combate mirosurile. Atenţie, evită săpunul, după ce ai aplicat această metodă, fiindcă mirosul va reveni.

Abonați-vă la ȘTIRILE ZILEI pentru a fi la curent cu cele mai noi informații.
ABONEAZĂ-TE ȘTIRILE ZILEI
Comentează
Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.