MENIU CAUTĂ

Guvernantii promit scaderea fiscalitatii in anul urmator

Distribuie

Anul viitor se va disponibiliza 2% din personalul angajat in sectorul bugetar, iar salariile nu vor mai creste decat in raport cu cresterea productivitatii, pentru ca in 2004-2005 Romania sa inregistreze o rata a inflatiei sub 10% si o crestere economica de aproximativ 5%.
Ministrul finantelor publice, Mihai Tanasescu, si guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, au anuntat ieri programul antiinflatie pe urmatorii patru ani. Tanasescu a declarat ca anul viitor se va reduce fiscalitatea cu 3-5 procente prin revizuirea impozitului pe venitul global si prin limitarea taxelor pentru intreprinderi. De asemenea, romanii ar putea avea de anul viitor bancnote cu 3-4 zerouri mai putin, daca acest program da roade, au precizat cei doi.
Seful finantelor publice sustine ca vor fi restructurate sectoarele cu pierderi, indeosebi sectorul energetic (una din tintele principale fiind Termoelectrica ce insumeaza datorii de peste 250 milioane dolari) si se va intari disciplina financiara in special in legatura cu regiile autonome si marile societati cu datorii la buget. (Paula Popa)

Comentarii