MENIU CAUTĂ
15 Feb. 2018 16:44 , de Valentina Postelnicu

Guvernul a alocat 56 de milioane de lei pentru plata ajutorului de stat, în sectorul zootehnic

Distribuie

Guvernul a aprobat, joi, alocarea a 56 de milioane de lei pentru plata ajutorului de stat pe anul în curs în sectorul zootehnic, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a afirmat că este vorba despre o hotărâre de simplificare privind sprijinul acordat pentru sectorul zootehnic.

'Se alocă o sumă pentru plata ajutorului de stat pentru anul în curs de 56 de milioane de lei, din care 27 de milioane de lei pentru taurine, bubaline, porcine şi ecvine şi 29 de milioane de lei pentru ovine şi caprine”, a declarat Nelu Barbu în conferinţa de presă organizată la Palatul Victoria.

Prin actul normativ se prevede că „atestatul de producător care trebuie ataşat la cererea de plată să fie temporar înlocuit cu adeverinţa emisă de aparatul de specialitate al primăriei localităţii unde a fost depusă cererea prin care se confirmă solicitarea atestatului de producător”.

În plus, s-au schimbat puţin normele începând cu 1 ianuarie şi acolo unde primăriile nu au intrat în posesia atestatelor de producător, au această posibilitate acum să elibereze anumite adeverinţe”.

„Această ordonanţă de urgenţă, prin aceste modificări, se referă la cererile unice de plată aferente anului 2018, care se depun începând cu data de 1 martie. De aici şi urgenţa, trebuia reglementat pentru simplificare. Avem, pe de-o parte, simplificarea normelor aplicabile măsurilor de ecologizare aferent plăţii pentru înverzire, creşterea fexibilităţii aplicării sprijinului cuplat, în sensul ca această aplicare să poată fi revizuită anual până la data de 1 august, cu efecte asupra anului următor”, a adăugat Nelu Barbu.

Potrivit lui, prin aceeaşi OUG se introduce posibilitatea de „a mări cuantumul plăţii pentru tinerii fermieri, de la 25 la 50% din cuantumul pe hectar al schemei de plată unică pe suprafaţă”.

„Procentul urmează a fi stabilit prin hotărârea Guvernului. Şi, încă o chestiune, facilitarea accesului tinerilor fermieri la plata pentru tinerii fermieri pe o perioadă completă de cinci ani de plată în cazul în care aceştia nu au solicitat sprijin imediat după stabilire”, a mai precizat Barbu.

Citește și: VIDEO / Declarațiile șocante ale unei asistente medicale, victimă a violenței conjugale: Mă bate și soțul, mă bate și băiatul!'

Loading...
Comentarii