Mergi direct la conținut »
Guvernul aprobă studiul de fundamentare al Autostrăzii Târgu-Neamţ-Iaşi, ce va fi construită în Parteneriat Public-Privat
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Guvernul aprobă studiul de fundamentare al Autostrăzii Târgu-Neamţ-Iaşi, ce va fi construită în Parteneriat Public-Privat

Guvernul aprobă studiul de fundamentare al Autostrăzii Târgu-Neamţ-Iaşi, ce va fi construită în Parteneriat Public-Privat

Guvernul aprobă, vineri, studiul de fundamentare pentru Autostrada Târgu-Neamţ-Iaşi, care va fi construită prin Partaneriat Public Privat. Potrivit Executivului, valoarea investiţiei este de 1,2 miliarde de euro, iar cele 68 de kilometri de autostradă vor fi construiţi în 48 de luni. 

De Valentina Postelnicu,

„Aprobăm astătzi studiul de fundamentare al proiectului strategic de investiţii, în Parteneriat Public Privat, Autostrada Târgu Neamţ-Iaşi, de asemenea, vital pentru regiunea Moldovei. Valoarea totală a investiţiei este estimată la 1,2 miliarde euro, iar perioada de proiectare şi construcţie a autostrăzii este preconizată să dureze 48 de luni”, a spus premierul Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.

„Proiectul are în vedere realizarea a 68 de km de autostradă”, a mai spus şefa Executivului. Autostrada se va racorda la drumul de mare viteză Bucureşti-Suceava, aflat în pregătire la Ministerul Transporturilor.

La începutul lunii aprilie, proiectul va fi oferit investitorilor, care doresc să îşi asume proiectarea şi construcţia acestei autostrăzi.

„Aşa cum am mai menţionat, voi monitoriza cu prioritate, ca şi la acest obiectiv, toate procedurile să se realizeze cu prioritate”, a mai afirmat Dăncilă.

În luna noiembrie 2018, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, într-o ceremonie fără precedent, la Palatul Cotroceni, decretul de promulgare a Legii Autostrăzii Unirii, prima lege care prevede construirea unei autostrăzi, în România.

Preşedintele a somat atunci Guvernul să asigure, în bugetul pe 2019, bani pentru construcţia acestei autostrăzi şi a precizat că va urmări personal implementarea acestei măsuri.

Potrivit proiectului, Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public-privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a anunțat că va convoca referendum pe justiție pentru 26 mai: ”Golăneala a trecut orice limită”

Close
Închide
  Close