De Valentina Postelnicu,

Astfel, potrivit deciziei luate de Executiv, vor fi inițiate demersuri pentru identificarea soluțiilor de finanțare pentru construirea celor cinci spitale regionale, cu încadrarea în țintele anuale de deficit, şi în cazul în care va fi necesară contractarea unor împrumuturi la nivel guvernamental aceasta se va face cu respectarea legislației privind datoria publică.

De asemenea, vor fi demarate consultările cu autoritățile administrației publice locale pentru identificarea terenurilor care să permită funcționarea în condiții optime și la standarde de calitate atât din punct de vedere al respectării circuitelor funcționale, cât și al asigurării tuturor utilităților.

Bodog: Cele cinci spitale fac parte dintre cele cele opt care sunt prevăzute în programul de guvernare

”Pe agenda de lucru de azi avem memorandumul cu privire la identificarea surselor de finanţare pentru celelalte cinci spitale. Am avut mai multe discuţii pe această temă cu dumneavoastră, cu domnul viceprim-ministru şi în perioada imediat următoare vom demara inclusiv procedurile pentru a solicita autorităţilor locale alocarea spaţiilor pentru cele cinci spitale. Cele cinci spitale fac parte dintre cele cele opt care sunt prevăzute în programul de guvernare”, a spus ministrul Sănătății, în debutul ședinței de Guvern.

Premierul Mihai Tudose a anunţat că în această seară va fi prezent la UPU Sibiu. „Înţeleg că s-au întâmplat nişte lucruri bune, dar mai e loc”, a declarat el.

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă
Recomandări

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă

„Sibiul face parte din ordinul Ministrului Sănătăţii prin care se pot accesa fonduri, atât pentru UPU Sibiu – Spitalul Judeţean, cât şi pentru Centrul de primire a urgenţelor Sibiu – Pediatrie. Cele două autorităţi locale, Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, trebuie să depună proiecte şi pot accesa, atât pentru extindere, cât şi pentru dotare”, a replicat Bodog.

Conform Programului de guvernare, Ministerul Sănătății este responsabil de pregătirea proiectelor privind construcția a opt spitale regionale, dintre care trei au ca sursă de finanțare fonduri europene, iar un număr de cinci spitale vor fi construite din Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI).

Menţionăm că prin Memorandumul cu tema: Aprobarea demersurilor propuse în scopul identificării de soluții de finanțare pentru pregătirea proiectelor privind construcția a trei spitale regionale în Iași, Cluj-Napoca și Craiova, aprobat în ședința Guvernului din data de 29.11.2016, s-a prevăzut folosirea documentaţiei realizată în baza Acordului semnat cu BEI pentru a elabora pachetul de documente necesar pentru asigurarea finanţării proiectelor cu finanţare guvernamentală şi lansarea procedurilor de licitaţie pentru finalizarea investiţiilor aferente celor trei spitale regionale.

De asemenea, anul acesta, prin hotărâri ale guvernului, s-a creat cadrul legal pentru trecerea în administrarea Ministerului Sănătății a suprafețelor de teren necesare construirii acestor spitale.

Citește și: EXCLUSIV/ Super-provocare pentru o antrenoare. Kinga Sebestyen ”îl bagă” la Kangoo Jumps pe un barbat de 200 de kilograme

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore
GSP.RO

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze
HOROSCOP

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze