Mergi direct la conținut »
Speranța Cliseru nu mai este prefectul Capitalei! Guvernul a decis astăzi încetarea mandatului
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Speranța Cliseru nu mai este prefectul Capitalei! Guvernul a decis astăzi încetarea mandatului

Speranța Cliseru nu mai este prefectul Capitalei! Guvernul a decis astăzi încetarea mandatului

Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu. Speranța Cliseru este considerată o apropiată a primarului Gabriela Firea, iar demiterea ei vine în contextul unui conflict care există de mai mult timp între Firea și liderul PSD, Liviu Dragnea. 

De Valentina Postelnicu,

„Guvernul a decis încetarea mandatului prefectului de Bucureşti, Speranţa Cliseru”, a anunţat, joi, la Palatul Victoria, purtătorul de cuvânt al Executivului

Decizia a fost luată printr-o hotărâre de guvern iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne.

Speranţa Cliseru a intrat în conflict cu ministrul de Interne, Carmen Dan, în vară, după protestul Diasporei, din 10 august.

Atunci, Prefectul Capitalei a decis ca forțele de ordine să îi disperseze pe protestatarii prezenți la mitingul diasporei.

Ministrul Carmen Dan spunea, după evenimentele din 10 august, că Speranța Cliseru este cea care a semnat ordinul pentru intervenția în forță a jandarmilor, în timpul protestului din 10 august, din Piața Victoriei.

Speranța Cliseru a fost numită prefect al Capitalei temporar, prin detașare, potrivit unei hotărâri de Guvern aprobate pe 5 iulie.

Speranţa Cliseru a fost prefect al judeţului Ilfov în perioada 2013-2014 şi a lucrat în primăria Voluntari, unde primar este soţul Gabrielei Firea, Florentin Pandele. Ea a avut funcţii de conducere, precum cea de administrator public, respectiv de director executiv. De asemenea, a fost consilier parlamentar în cabinetul Gabriele Firea când aceasta era senator, în perioada 2012-2013.

Destinul unei actrițe celebre urmărită de Securitate pentru relația cu un neamț: “Soțul, regimul comunist și Germania federală mi-au distrus viața”
Recomandări

Destinul unei actrițe celebre urmărită de Securitate pentru relația cu un neamț: “Soțul, regimul comunist și Germania federală mi-au distrus viața”

Speranța Cliseru a fost numită prefect al Capitalei temporar, prin detașare, potrivit unei hotărâri de Guvern aprobate pe 5 iulie. Speranţa Cliseru a fost prefect al judeţului Ilfov în perioada 2013-2014 şi a lucrat în primăria Voluntari, unde primar este soţul Gabrielei Firea, Florentin Pandele. Ea a avut funcţii de conducere, precum cea de administrator public, respectiv de director executiv. De asemenea, a fost consilier parlamentar în cabinetul Gabriele Firea când aceasta era senator, în perioada 2012-2013. În 2017, Speranţa Cliseru, în calitate de consilier al primarului Gabriela Firea, a fost numită administrator provizoriu în Consiliul de Administraţie al RATB, prin votul majorităţii PSD-ALDE din Consiliul General al Municipului Bucureşti (CGMB). Ulterior, ea a fost înlocuită din funcție.


Citeşte şi: Multe, dar scurte! România are 166 de kilometri de pârtii de schi. De Sărbători se deschide una dintre cele mai lungi, în inima Bucovinei

Close
Închide
  Close