De Valentina Postelnicu,

UPDATE ora 11.28 Premierul Ludovic Orban a declarat, în deschiderea şedinţei, că decizia de instaurare a stării de urgenţă luată de preşedintele Klaus Iohannis a fost o decizie bună. „Am putut să facem faţă aceste provocări neaşteptate şi care ne-a pus la grea încercare.”, a spus el.

Premierul a anunţat că astăzi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va declara starea de alertă şi va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viaţa şi sănătatea românilor.

„Aceste măsuri vor avea caracter de obligativitate şi vor fi stabilite în baza Ordonanţei 21 care reglementează situaţiile de urgenţă şi care stabilesc starea de alertă. Nimic nu ne va împiedica să luăm toate măsurile necesare pentru a face faţă acestei epidemii „, a spus el.

„Am luat decizia să modificăm Ordonanţa 21, să îmi asum conducerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, secondat de trei vicepreşedinţi, de ministerlu de Interne, Marcel Vela, de ministrul Dezvoltării Regionale, Ion Ştefan şi secretarul de stat Raed Arafat”, a mai spus el.

„Vă solicit o mobilizare pentru a face faţă la trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă”, le-a cerut Orban miniştrilor, în şedinţă. El le-a spus să emită de urgenţă normele pentru activităţile care se vor desfăşura în perioada următoare.

„Este vorba despre regulile privind funcţionarea transportului în comun, de regulile privind funcţionarea spaţiilor comerciale, funcţionarea hotelurilor, frizeriilor, coaforuri şi alte domenii unde se va desfăşura actitivatea”, a mai spus el.

Premierul a transmis un mesaj către cetăţeni: „Fiţi responsabili, ca şi până acum, respectaţi toate măsurile instituite de autorităţi, pentru că aceste măsuri nu au alt scop decât apărarea vieţii”.

Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
Recomandări
Cazul Floyd de România. Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat
 

Ludovic Orban a spus că astăzi „se va adopta actul normativ, Ordonanţa de Urgenţă prin care să se reglementeze toate măsurile necesare pentru trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă, în special acele măsuri care vizează drepturi ale cetăţenilor, facilităţi care vor fi prelungite şi după starea de urgenţă”.

Orban a spus că modificarea nu trebuie să afecteze drepturile cerăţenilor.

„Trebuie să ţinem cont de decizia CCR, modificarea nu poate să afecteze drepturi şi libertăţi, pentru că drepturile şi libertăţile pot fi afectate, temporar, doar prin lege, şi legea va itnra în vigoare luni”, a explicat premierul.

„Va trebui să reglementăm toate măsurile în domeniul sănătăţii, educaţiei, pentru a face faă provocărilor care vor fi extrem de importante, în ceea ce priveşte organizarea examenelor şi a activităţii”, a spus el.

Premierul a spus că astăzi Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă va declara starea de alertă în România, iar toate măsurile luate vor fi obligatorii.

Premierul Ludovic Orban anunţa, luni, că Executivul pregăteşte o Ordonanţă de urgenţă cu toate măsurile care au fost stabilite pentru perioada stării de urgenţă care au generat drepturi, facilităţi, avantaje pentru diferite categorii profesionale, precum şomajul tehnic şi zilele libere pentru părinţii care stau acasă cu copiii, pe perioada închiderii şcolilor.

Luni, Guvernul a adoptat proiectul de lege cu cadrul legat pentru starea de alertă, pe care l-a trimis la Parlament, pentru adoptare.

Starea de alertă se declară de către Comitetul naţional pentru situaţii speciale de urgenţă, cu aprobarea premierului.

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.