MENIU CAUTĂ
14 Feb. 2013 15:08

Hai să-l ajutăm pe Vlăduţ!

Distribuie

Un suflet şi un trup chinuite de boli, ale unui băieţel de 10 ani, Vlăduţ Dinu, din Păuleşti, Prahova, cer ajutorul semenilor. Diagnosticat cu atrezie de esofag, la care se adaugă disfuncţii majore ale rinichilor, dar şi alte afecţiuni, Vlăduţ a trecut, până acum, prin 6 operaţii şi 19 anestezii parţiale sau generale. Părăsită de soţ pe când copilul avea 3 luni, mama băieţelului, cu firavele-i puteri, se luptă de atunci singură cu lipsurile şi cu boala celui mic.
În casa unde trăieşte Vlăduţ Dinu, din Păuleşti, judeţul Prahova, se drămuieşte fiecare picătură de supă, fiecare înghiţitură de iaurt. Oricum, atrezia de esofag, acea îngustare până la sufocare a respectivului organ, ce face uneori aproape imposibilă hrănirea copilului, îl chinuieşte pe Vlăduţ de când se ştie. De aceea şi arată ca un copil de 7 ani, deşi are 10.
O mână de om, ce abia a ajuns la 20 de kilograme. Lipsit de tată, cel care ar fi trebuit să poarte acest nobil nume părăsind-o pe mama băieţelului când acesta avea doar 3 luni, Vlăduţ a ajuns să cunoască mai bine saloanele de spital decât maidanul unde ar fi trebuit să bată mingea cu băieţii de seama lui. A suportat deja şase operaţii, dintre care cinci în zona esofagului şi una pentru rezolvarea unui chinuitor reflux vezico- ureteral, şi de mai bine de trei ori mai multe anestezii generale sau parţiale.

Trebuie operat la Cluj-Napoca

Şi ca necazul cu esofagul să nu se simtă, probabil, singur, acestuia i s-a adăugat şi o degradare continuă a funcţionării rinichilor, cel stâng ajungând până la doar 15% din capacitatea normală. Problema rinichilor şi-ar putea găsi rezolvare dacă mămica l-ar putea duce la Cluj-Napoca, pentru o operaţie, iar esofagul trebuie lărgit permanent într-un spital din Bucureşti. Dar toate acestea înseamnă bani, bani, bani.
Pentru drumuri, medicamente, analize, hrană zilnică – pentru că, poate ca o ironie a sorţii, Vlăduţ are şi o talasemie – e drept, minoră -, care ar implica o hrană consistentă şi adecvată bolii. ”Vă rog din tot sufletul, ajutaţi-mi şi mie copilul!”, a implorat mama băiatului în încheierea scrisorii pe care ne-a trimis-o.Poate o va auzi cineva, poate ruga ei nu se va risipi în vânt. Poate…

 
FII SUPORTER ADEVĂRAT! Libertatea te îmbracă în echipamentul Stelei

Comentarii