MENIU CAUTĂ
20 Ian. 2018 12:17

Haine contrafăcute, confiscate de polițiști în Ilfov. Erau aduse din Turcia și „branduite” în orașul Pantelimon

Distribuie

Haine contrafăcute, confiscate de polițiști în Ilfov. Peste 3.000 de articole de îmbrăcăminte susceptibile de a fi contrafăcute, 27.500 de etichete cu însemnele unor mărci protejate, precum și aparatură și materile folosite în activitatea de ,,inscripționare” a hainelor au fost ridicate de polițiștii din Ilfov în urma a două percheziții efectuate în București și Ilfov.

Astfel, la data de 19 ianuarie, a fost efectuată o percheziție la un imobil din orașul Pantelimon, unde s-a descoperit o fabrică de îmbrăcăminte ce funcționa în mod clandestin și o percheziție la un depozit din București, unde erau depozitate articole vestimentare neinscripționate, dar și inscripționate cu diferite mărci cunoscute.

Acțiunea vizează destructurarea unei grupări bănuite că ar fi contrafăcut obiecte vestimentare.

Pentru continuarea cercetărilor, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov au ridicat mai multe obiecte de la cele două spații percheziționate:

  • peste 3.000 de articole de îmbrăcăminte succeptibile de a fi contrafăcute, respectiv treninguri, veste, pantaloni, cămăși, geci;
  • peste 27.500 de etichete cu mărci cunoscute;
  • aproximativ de 6.400 cheițe de fermoar inscripționate cu o marcă protejată;
  • peste 4.500 de abțibilduri inscripționate cu însemnele unor mărci;
  • aparatură și materialele utilizate în activitatea infracțională.

De asemenea, patru persoane au fost aduse la sediul poliției pentru audieri, două dintre acestea au fost reținute și urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu cu propuneri legale.

Din cercetări au rezultat indicii că gruparea ar fi adus din Turcia articole de îmbrăcăminte neinscripționate la depozitul din București, de unde hainele ar fi fost tansferate și inscripționate cu mărci cunoscute la fabrica ce funcționa în mod clandestin în orașul Pantelimon.

Ulterior, marfa ar fi fost comercializată prin complexe comerciale din București și din țară, dar produsele falsificate erau vândute și în mediul online.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 500.000 de euro, iar polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov continuă cercetările față de cei în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrafacere a unei mărci înregistrate.

FOTO – Poliția Română


CITEȘTE ȘI… ANAF vinde mașini cu prețuri începând de la 100 de euro. Sunt mărci precum Opel, Ford, VW, dar și Dacia

Un bătrân și-a îmbrățișat pisica, în timp ce îi ardea casa. Imagini emoționante, surprinse în Turcia


 

Citește mai multe despre haine, Ilfov, mărci și pantelimon pe Libertatea.

Comentarii