De Gabriela Boceanu,

De ce să vorbeşti în timpul cinei

Se spune că în noaptea de Halloween, dacă stai la masă cu familia şi prietenii, nu trebuie să mănânci în tăcere. Trebuie să vorbeşti, să râzi, să faci zgomot, ca să alungi spiritele defuncţilor care ar vrea, chipurile, să participe şi ele la festin.
Dacă îţi bat la uşă copii deghizaţi în drăcuşori, lilieci, strigoi etc., nu-i trimite la plimbare: tradiţia cere ca ei să meargă, în această noapte, din casă în casă, şi să ceară bunătăţi, rostind formula: “Trick or treat”, un gen de “Ne daţi ori nu ne daţi”. Dacă nu le dai nimic, te vor pedepsi, punându- ţi la cale o farsă. Şi, crede-mă, nu vrei să afli cât de ingenioşi pot fi, când vor să se răzbune!
Nu uita cel mai important simbol: lumânarea aprinsă întrun dovleac scobit. E mai eficientă în alungarea duhurilor decât orice orgă de lumini!

Aviz tinerelor încă nemăritate!

Dacă, în noaptea de Bobotează, se pune busuioc sub pernă, ca să apară în vis partenerul de viaţă, în noaptea de Halloween cel sortit are pretenţii ceva mai mari: se arată doar dacă sub pernă se găsesc o floare de rozmarin şi un bănuţ de argint.
Ciuleşte urechea: dacă auzi, la noapte, paşi sau alte zgomote în spatele tău, nu întoarce capul: dacă este un spirit venit de pe lumea cealaltă, te va lua cu el! Încuie, însă, bine toate uşile! Ca să fii sigur că nu poate pătrunde “un spirit” în carne şi oase, care “colindă” din casă în casă, după principiul: “Nu îmi daţi, că îmi iau singur!”
Găseşti un păianjen în casă? Cruţă- l, măcar în noaptea asta: este spiritul unei persoane dragi, care te veghează.

De ce nu bat clopotele

Spiritele malefice se sperie… de moarte şi se întorc, val-vârtej, în lumea lor, dacă aud dangătul clopotelor trase în biserici.
Dar această tradiţie păgână nu este tolerată – după cum este şi firesc – de către preoţi. Aşa că rămâne în grija ta să te păzeşti de rele şi să petreci pe cinste, în noaptea de Halloween!

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative