Mergi direct la conținut »
Aeroportul din Barcelona, blocat de protestatari după ce nouă politicieni pro-independență au fost condamnați la închisoare. Zeci de zboruri, anulate Galerie foto
5imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Aeroportul din Barcelona, blocat de protestatari după ce nouă politicieni pro-independență au fost condamnați la închisoare. Zeci de zboruri, anulate

Mii de separatiști catalani furioși au ieșit luni seară pe străzi și au încercat să blocheze aeroportul din Barcelona, după condamnarea a nouă dintre liderii lor la pedepse cu până la 13 ani închisoare pentru rolul în tentativa de declarare a independenței Cataloniei, din 2017, relatează Digi24.ro

De Cristian Anton,

Cel puțin 37 de oameni au ajuns la spital și mai mulți protestatari au fost reținuți după luptele de stradă. Totodată, mai multe zboruri au fost anulate, relatează RTV Espana.

Potrivit sursei citate, două curse aeriene trebuiau să vină de la Barcelona la București, iar una dintre ele are deja o oră întârziere.

Manifestanții s-au strâns în fața terminalului 1 al aeroportului El Prat, cel mai mare din Spania, după numărul de pasageri. Acolo, au izbucnit violențe între protestatari și forțele de ordine.

Violențele au avut loc după ce nouă lideri separatiști catalani au fost găsiți vinovați pentru răzvrătire, după ce în septembrie 2017 au organizat ilegal un referendum pentru independență.

După patru luni de deliberări, instanţa supremă de la Madrid a anunțat luni că nouă lideri separatiști catalani au primit sentințe cuprinse între 9 și 13 ani de închisoare, după ce au organizat, în 2017, un referendum privind independența Cataloniei față de Spania.

Plebiscitul, care a avut un rezultat proindependenţă, nu a fost aprobat de Curtea Constituţională din Spania.

Close
Închide
  Close