MENIU CAUTĂ

Hillary Clinton, anchetată de FBI: „E extraordinar să vedem așa ceva cu numai 11 zile înaintea alegerilor prezidențiale”

Distribuie

Lovitură dură pentru Hillary Clinton, cu doar 11 zile înainte de alegeri. Biroul Federal de Investigații american (FBI) a anunțat vineri că a început din nou o anchetă în cazul emailurilor private utilizate de candidatul democrat la funcţia de preşedinte, Hillary Clinton, în timp ce deţinea funcţia de Secretar de Stat american, informează Reuters. 

 

Agenții FBI vor examina noi e-mailuri în cadrul investigației privind folosirea de către candidata Partidului Democrat la președinția SUA, Hillary Clinton, a unei adrese de e-mail personale pentru comunicarea de mesaje secrete în perioada când ea a condus Departamentul de Stat. Pentru aceste mesaje ar fi trebuit să utilizeze serverul securizat al instituției.

Biroul Federal pentru Investigaţii a transmis vineri o notificare oficială Comisiei Juridice a Senatului SUA în legătură cu ancheta care vizează utilizarea de către Hillary Clinton a unui server de email privat în timp ce era secretar de Stat.

Cei însărcinați cu ancheta ‘au descoperit existența unor e-mailuri care aparent sunt pertinente pentru această investigație’, a indicat directorul FBI, James Comey, într-o scrisoare adresată Congresului.

„Anchetatorii au descoperit noi mailuri care trebuie investigate”, a transmis Biroul directorului FBI James Comey.

‘Am fost de acord ca FBI să ia măsurile corespunzătoare pentru a permite investigatorilor să examineze aceste e-mailuri, astfel încât să determine dacă ele conțin informații clasificate și să evalueze importanța lor pentru investigație’, a adăugat responsabilul american.

Hillary Clinton a fost interogată în luna iulie de FBI pe acest subiect, iar câteva zile mai târziu Departamentul Justiției a decis să închidă dosarul, la recomandarea anchetatorilor care au precizat că elementele sunt insuficiente pentru a se avansa în acest caz. Însă James Comey i-a reproșat atunci fostei șefe a diplomației că prin utilizarea acelei adrese de e-mail a procedat într-un mod ‘extrem de neglijent’.

Hillary Clinton a motivat anterior folosirea unei adrese private de e-mail pentru comunicațiile oficiale prin faptul că așa este mai practic și mai simplu. Ea a mai susținut că a trimis circa 30.000 de copii ale mesajelor către Departamentul de Stat și că niciunul dintre aceste documente nu era secret în momentul expedierii.

Echipa de campanie a lui Hillary cere lămuriri

Echipa de campanie a candidatei democrate la președinția SUA, Hillary Clinton, a criticat vineri redeschiderea anchetei Biroului Federal de Investigații (FBI) asupra e-mailurilor din perioada când Clinton era secretar de stat, și a cerut explicații

„E extraordinar să vedem așa ceva cu numai 11 zile înaintea alegerilor prezidențiale”, a declarat John Podesta, șeful campaniei lui Clinton.

El a cerut FBI să dea mai multe detalii despre anchetă. Potrivit lui Podesta, directorul FBI James Comey „datorează poporului american furnizarea imediată a tuturor amănuntelor despre ceea ce anchetează acum. Suntem încrezători că nu vor apărea alte concluzii decât cele deja anunțate de FBI în iulie”.

Comentarii