MENIU CAUTĂ
09 Noi. 2016 18:40

UPDATE| Hillary Clinton, prima reacție după rezultatul alegerilor. S-a oferit să lucreze cu Donald Trump| LIVE

Distribuie

După înfrângerea suferită, Hillary Clinton a anunțat că va face primele declarații la ora locala 9.30, ora locală(16.30, ora României), informează CNN. Democrata s-a răzgândit ulterior și a amânat cu încă o oră discursul, pentru 10.30.

UPDATE: Democrata și-a început discursul în fața suporterilor ei și a echipei sale în hotelul  New Yorker din Manhattan, după ce s-a lăsat așteptată mai bine de o oră.

Hillary Clinton, prima reacție după înfrângere

„Vă mulțumesc. Vă mulțumesc mult, dragi prietenii. Aseară l-am sunat pe Trump și m-am oferit  să lucrez cu el pentru binele țării. Îmi pare rău. Nu acesta este rezultatul pe care ni l-am dorit și pentru care am muncit din greu. Sunt mândră de campania electorală pe care am construită împreună, vastă, zgomotoasă, energică și colorată. (…). Știu că vă simțiti dezamăgiți, pentru că și eu mă simt la fel, ca și alți milioane de americani care și-au investit visurile în aceste eforturi. Am observat că America este mai dezbinată decât credeam. Donald Trump va fi președintele nostru. Îi acordăm o atitudine deschisă și îi vom da încredere să ne conducă”, a spus Hillary.

Ea i-a mulțumit lui Tim Kaine că i-a fost alături în aceasta călătorie și i-a îndemnat pe americani să facă din țara lor una mai bună. Hillary i-a multumit și lui Michelle și lui Obama, precizând că țara ar trebui să le fie recunoscătoare pentru tot ce au făcut. „Vă mulțumim că ați condus această țară cu grație și devotare”, a spus aceasta. În final,democrata a spus că a avut cea mai bună echipă de campanie pe care putea să o aibă. „Mi-am petrecut întreaga viața luptând pentru visurile mele. Am avut și succesuri și eșecuri, unele mai dureroase”, a mai subliniat candidata democrata. „Știu că nu am reușit să trecem de acel plafon de sticlă, care e prea sus, dar probabil cineva o va face în curând”,  a zis Hillary.

Imediat după rezultatul alegerilor, republicanul Donald Trump a fost sunat de Hillary Clinton, care și-a recunoscut înfrângerea, iar de atunci aceasta s-a făcut nevăzută și a refuzat să facă vreo declarație. Echipa ei a anunțat în urmă cu câteva minute că aceasta va vorbi în cursul zilei de azi despre înfrângerea suferită.

Deși, inițial s-a anunțat că va face primele declarații la  9.30, ora locală(16.30, ora României), democrata s-a răzgândit ulterior și a amânat cu încă o oră discursul, pentru 10.30 917.30, ora României).

Donald Trump este noul președinte al Statelor Unite, după alegerile maraton din această țară, dar și după o cursă extrem de strânsă. Rezultatele preliminare indică faptul că republicanul s-a impus la o diferență foarte mică în statele-cheie pe care democrata Hillary Clinton ar fi trebuit să le câștige pentru a-și asigura fotoliul de la Casa Albă. De exemplu, în Pennsylvania, stat cu 20 de electori, Donald Trump a obținut 48,9%, iar Hillary Clinton 47,6%. Situația a fost similară și în Michigan.

Citește și: Cine este Donald Trump, noul președinte al SUA. Omul celebru pentru fraza ”Ești concediat”, „angajat” în fruntea Statelor Unite

Rezultatele au fost extrem de strânse

Un alt stat cheie a fost Florida, care a fost câștigat de republican. Cei doi candidați au avut în ultima perioadă a campaniei electorale numeroase mitinguri în acest stat.

Hillary Clinton a fost prima dintre cei doi candidați, care s-a prezentat la vot în cadrul scrutinului istoric din SUA.  Donald Trump nu s-a grăbit deloc și a urmat-o  trei ore mai târziu, iar unii martori spun că ar fi fost chiar și huiduit la ieșirea din secția de votare.

Candidata democrată părea  extrem de emotionață, promițându-le americanilor că dacă o aleg pe ea va face tot ce-i va sta în putință pentru ca SUA să prospere, în timp ce rivalul său s-a lăudat ca datele pe care le are echipa sa de campanie arată că situatia este foarte bună pentru el și a făcut acuzații de fraudă electoral, spunând că mașinile de vot schimbă votul în favoarea democrațiilor.

 

Citește mai multe despre Alegeri pe Libertatea.

Comentarii