Mergi direct la conținut »
Militarii din garda Națională, pe Walk of Fame în Hollywood FOTO: EPA Galerie foto
6imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Celebrul Walk of Fame de la Hollywood arată “ca o zonă de război”. Imagini cu militari din Garda Națională în orașele zguduite de proteste

De Adrian Cochino, . Ultimul update Miercuri, 03 iunie 2020, 17:37

Trupele Gărzii Naționale SUA sunt prezente deja în peste 20 de state americane, pentru a ajuta autoritățile locale care se confruntă cu protestele izbucnite după moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare, în custodia poliției.

Ad placeholder

Străzile din apropierea clădirii care găzduiește în mod obișnuit ceremonia de decernare a Premiilor Oscar arată ca o zonă de război, scrie publicația americană Vanity Fair.

Imaginile au surprins numeroși militari ai Gărzii Naționale chiar pe Hollywood Walk of Fame, Aleea Celebrităților, în Los Angeles, care a fost scena unor proteste repetate în ultimele zile.

Potrivit informațiilor oficiale, citate de Forbes, cel puțin 62.000 de militari din Garda Națională erau scoși pe străzi marți, în 24 de state și capitala Washington DC.

Garda Națională este o branșă a Armatei SUA compusă în mare parte din civili rezerviști, care stau, în general, la dispoziția guvernatorilor. Duminică, președintele Donald Trump a sugerat că ar putea scoate în stradă chiar militarii activi, ceea ce ar reprezenta însă o escaladare semnificativă a situației.

Zilele trecute, reprezentanți din domeniul apărării au declarat pentru CNN că printre unii oficiali de la Pentagon exista deja un disconfort tot mai mare privind implicarea în conflict, încă înainte ca Trump să anunțe luni posibila mobilizare a trupelor.

“Există o dorință fermă a autorităților locale de a controla situația”, a precizat un oficial din domeniul apărării pentru postul american de știri.

Îngrijorări au fost exprimate și cu privire la mobilizarea Gărzii Naționale în peste 20 de state.

“Cred că nu ar trebui să ne obișnuim sau să acceptăm ideea că membrii forțelor armate de orice fel trebui puși în situația de a fi nevoiți să asigure securitatea oamenilor pe teritoriul SUA”, a declarat duminică generalul- maior Thomas Cared, comandant al Gărzii Naționale din Georgia.

Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Ad placeholder
Citeşte şi:

“Alertă ridicată”: 1.600 de militari activi au sosit lângă Washington, după ce Trump i-a amenințat pe protestatari cu mobilizarea armatei

Interviurile Libertatea | Rareș Bogdan: ”Nicușor Dan rămâne candidatul nostru, va câștiga și va anula arhitectura de manea în București”

Ce este Antifa, mișcarea stângii radicale pe care Trump vrea să o declare “organizație teroristă”, susținând că este în spatele violențelor izbucnite după moartea lui George Floyd

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close