Mergi direct la conținut »
Homosexualitatea și elefantul din cameră. Povestea lui George, un gay ținut ”în dulap”, lângă un steag LGBT
Ştiri Libertatea > Ştiri > Homosexualitatea și elefantul din cameră. Povestea lui George, un gay ținut ”în dulap”, lângă un steag LGBT

Homosexualitatea și elefantul din cameră. Povestea lui George, un gay ținut ”în dulap”, lângă un steag LGBT

George n-are mult timp de când și-a dat seama și a acceptat că e gay. Era, mai degrabă, confuz și puțin cam speriat că nu știa exact ce e, iar societatea îl obliga să-și pună o etichetă. Abia pe la 19 ani, ajuns provizoriu într-o societate mult mai dezvoltată, în Londra, a putut să-și spună "sunt gay".

De Sorina Ionaşc,

Am fost în două relații și nu am simțit neapărat ceva. A fost presiunea socială. Părinții, prietenii mă tot întrebau dacă n-am și eu o prietenă, ceva. Nici eu, în capul meu, nu știam dacă-s gay, bi sau ce sunt. Mi-am zis ok, sunt ceva, dar nu știam ce. Prima oară când explorezi o parte nouă din tine e înfiorător, mai ales că există acest stigmat„.

Dar știa că e diferit. Simțise atracție pentru băieți, dar nu a avut curajul să-și recunoască asta. Abia în facultate s-a descoperit. Și a putut să o facă în Marea Britanie, cu ajutorul băiatului de care se îndrăgostise.

El știa asta de când avea 10 ani. Iar eu încă nu știu ce sunt!„.

L-a ajutat mult și terapia, apoi și-a făcut curaj să le spună și părinților. Curajul a venit la pachet cu toate scenariile posibile. Ori îl acceptă, ori îl dau afară din casă.

Mi-am zis că ei merită să știe„.

Elefantul din cameră

Se făcea că era sfârșit de primăvară, iar sora lui George se pregătea de nuntă, în Londra. Mama lor a venit până acolo și, într-o seară, la restaurant, a venit momentul coming out-ului. George a dat, mai întâi, un pahar de vin pe gât.

Mamă, sunt gay. Nu mi-am ales să fiu așa, nu-mi place să fiu arătat cu degetul, să fiu ceva cu care voi nu sunteți ok, dar ăsta e adevărul„.

Mama lui s-a albit la față, o năpădeau lacrimile. Dar s-a abținut și n-au mai vorbit despre asta. Era un elefant în cameră, iar ei îl ignorau.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Apoi, prin iunie, tatăl lui a venit la Londra să-l ajute să se mute înapoi acasă. Terminase studiile acolo. Tatăl său știa, dar nici cu el n-a vorbit despre asta. Era tot elefantul, iar ei îl ignorau în continuare.

Nici măcar când s-a văzut la Gay Pride, lângă tatăl lui, nu a putut să vorbească despre asta. S-a întâmplat, ironic, altceva.

George a văzut un steag uriaș cu LGBT, curcubeul, dar n-avea bani să și-l cumpere. Așa că a fost nevoit să-i ceară tatălui său.

Bine, dar ăsta nu mai iese din dulap când ajungi acasă„.

Și-a cumpărat steagul și a rămas în dulap, la un loc cu el.

George a avut o singură discuție cu ai lui despre orientarea sexuală.

Mi-au spus că ei chiar încearcă să accepte, dar e foarte greu pentru ei că au fost crescuți diferit, într-o societate diferită și nu știm dacă vom putea ajunge vreodată la un nivel de acceptare totală. Dar încearcă.  E ceva ce nu pot să controlez, se întâmplă și atât. Așa este și așa o să fie mereu„.

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!
Recomandări

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!

Acum, George e student la București. Locuiește departe de părinți, dar a ieșit din dulap. Și el, și steagul LGBT.

George este unul dintre oamenii cu putere despre care Libertatea a scris, în octombrie. Și a decis să rămână anonim tocmai din cauza stigmatizării din societate.


Citește și:

Da, mamă, sunt gay”. Ziua în care Cristian i-a mărturisit mamei a declanșat drama părinților. „Ești bolnav psihic, m-ai distrus!”

Confesiunile unui homosexual. „Eu de ce nu pot să mă îndrăgostesc de o fată?”

Close
Închide
  Close