Mergi direct la conținut »
Alpinistul Horia Colibășanu a fost decorat de președintele Klaus Iohannis
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Alpinistul Horia Colibășanu a fost decorat de președintele Klaus Iohannis

Alpinistul Horia Colibășanu a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, la o lună după ce a cucerit Everestul fără oxigen suplimentar și fără ajutorul șerpașilor.

„În semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru performanța sportivă deosebită obținută în expediția din munții Himalaya, pentru determinarea, pasiunea și perseverența cu care și-a desăvârșit poziția de alpinist ultra-performant la nivel național și internațional, precum și pentru contribuția semnificativă adusă alpinismului românesc, Președintele României a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Horia-Dan Colibăşanu, alpinist”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială, miercuri.

Alpinistul român Horia Colibășanu a cucerit Everestul, în luna mai, fără oxigen suplimentar și fără ajutorul șerpașilor.

„A fost oribil de greu, foarte, foarte frig. Am reușit. Sunt bine, fac pozele de pe vârf și cobor. De partea cealaltă a vârfului se văd expedițiile care urcă pe ruta sudică”, a transmis Horia imediat cum a ajuns pe vârf.

Horia Colibășanu a cucerit Everestul după o ascensiune care a durat aproape 12 ore. Alpinistul român și-a instalat ultima tabără la 8.300 de metri altitudine. Sportivul a urcat în paralel cu șerpașii care au instalat corzile pe Everest pentru sezonul de ascensiuni 2017. Alpinistul Horia Colibășanu a decis să plece mai repede spre vârf pentru a reduce cât mai mult timpul de expunere la mare înălțime. Totodată, el a vrut să aibă mai mult timp la dispoziție, ca, în caz de vreme nefavorabilă, să încerce ascesniunea de mai multe ori.

Close
Închide
  Close