Mergi direct la conținut »
Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea Arhivei SIPA
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Ministrul Justiției, Tudorel Toader: „Promovăm o Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea Arhivei SIPA”

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Sâmbătă, 27 mai 2017, 22:15

Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea Arhivei SIPA. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, sâmbătă seara, că pasul doi cu privire la arhiva SIPA este promovarea unei Hotărâri de Guvern pentru desecretizarea informațiilor.

Ad placeholder

 „Arhiva SIPA – o pată pe obrazul justiției române! Pasul 2 – promovăm o Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea informațiilor, pasul 3 – comisia își începe activitatea, respectând dispozițiile legale, distincțiile dintre viața privată, secretele de serviciu, respectiv secretele de stat!”, a scris Toader, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Toader a scris luni dimineața pe pagina de Facebook că adevărul trebuie să fie scos la suprafață, indiferent dacă acesta este plăcut sau neplăcut.

„Arhiva SIPA – o pată pe obrazul justiției române! Plăcut sau neplăcut, adevărul trebuie să fie scos la suprafață. Primul pas – voi publica numele celor care au „vizitat” arhiva, eventual și numărul „vizitelor” efectuate!”, a afirmat ministrul Justiției.

Ministerul Justiției a publicat, joi dimineața, o listă a celor care au vizitat arhiva SIPA, printre numele care apar pe aceasta figurând cel al Laurei-Iulia Scântei, vicepreședinte al Senatului, și cel al lui Horia Georgescu, fost șef al ANI. Potrivit sursei citate, în 2013 s-a intrat o singură dată în arhivă, pe 13 decembrie, și au avut acces Florian-Teodor Andronache, Marius Ștef, Adrian Oltenaș, Nicolae Tiliban.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat că în arhiva SIPA au fost mai multe vizite decât cele 22 prezentate în lista publicată joi.

„Toate cele 22 de vizite, nu sunt 22, sunt mult mai multe. Cele pe care le-am enumerat eu sunt 22, pe baza ordinelor pe care le-am trecut acolo și datele. Sigur sunt mult mai multe vizite, sunt și două rapoarte pe care nu le-am desecretizat, dar le vom desecretiza, (…) din care veți afla mai multe informații și, sigur, ai mai multe vizite. (…) Din lista aceea ce anume se știe — cine în mod fizic a intrat în arhivă, cine cunoaște adevărurile din arhivă. Până acum era o necunoscută, cine să fie… Iată, avem lista și știm a, b, c sunt oamenii care cunosc secretele, adevărurile din arhivă”, a declarat joi Toader, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

Citește și Monica Macovei solicită declasificarea arhivei SIPA şi o anchetă

Toader, despre arhiva SIPA: Este păcat să se distrugă! Unul dintre dosare are statut de secret de stat

Grindeanu, despre arhiva SIPA: S-a făcut un prim pas, un pas important, urmează și alții

Gîrbovan (UNJR): Ce a căutat un cadru SRI în arhiva SIPA, în 2013? Cazanciuc: A schimbat un bec

Ad placeholder

Norica Nicolai nu îl crede pe Cazanciuc în privința ofițerului SRI care a schimbat becul în arhiva SIPA: „E un banc celebru…”

După Mario Iorgulescu, altă „beizadea” prinsă drogată la volan: „Consum pozitiv la cocaină”
PARTENERI - GSP.RO
După Mario Iorgulescu, altă „beizadea” prinsă drogată la volan: „Consum pozitiv la cocaină”
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cine a apărut la mormântul lui Emi Pian. Oamenilor nu le-a venit să creadă ce văd
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
HOROSCOP
Horoscop 9 august 2020. Racii ajung la concluzii greșite, pentru că e ușor să considere că altul greșește
RECOMANDĂRI
Parteneri
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close