Echipa internațională de spărgători aciuată în România lucra după un plan extrem de simplu. Membrii grupării, numai bărbați cu vârste cuprinse între 45 de ani și 54 de ani, se plasau în locuri strategice în parcările centrelor comerciale. În momentul în care șoferul cobora de la volan și acționa, firesc, cu telecomanda, sistemul centralizat de închidere a ușilor, spărgătorii contracarau de la distanță cu ajutorul aparatului de bruiaj, un soi de cheie electrică. Așa, portierele rămâneau nu puteau fi închise și rămâneau deschise fără ca proprietarul să realizeze acest lucru.

Sistemul de închidere centralizată, anihilat de la distanță

În timp ce omul își făcea liniștit cumpărăturile, firește supravegheat atent de unul dintre bandiții care-l urmărea pas cu pas, ceilalți spărgătorii de mașini furau, ziua în amiaza mare, tot ce le cădea în mână. Nici camerele de supraveghere nu erau un pericol, nici eventualii martori deoarece hoții intrau liniștit în mașini fără să forțeze ușile, folosind o telecomandă. Apropierea șoferului jefuit era semnalizată prin bip-uri telefonice, pentru că, permanent, cei patru țineau legătura între ei.

Cinci autoturisme jefuite numai în parcările magazinelor cu aparatura de bruiaj, pagube de zeci de mii de lei

”În Baia Mare, gruparea a spart astfel trei autoturisme, cel mai probabil la pont. Au anihilat sistemul de închidere cu acele aparate de bruiaj și au furat în total nouă  mi de lei, telefoane, laptop-uri și tablete. La Brașov au dat două asemenea lovituri care le-au adus nu mai puțin de 17.000 de lei. În urma unor acțiuni ale judiciariștilor maramureșeni, dar și ale ofițerilor de la Direcția de Operațiuni Speciale, hoții au fost arestați”, ne-au explicat surse judiciare.

Poliția recomandă

Pentru a limita ăe cât posibil asemebna atacuri ale spărgătorilor, polițistii le recomandă șoferilor:

  • Nu lăsaţi la vedere în autoturism bunuri de valoare: telefoane, laptopuri, poşete, genţi, sume de bani, indiferent cât de scurtă ar fi absenţa dumneavoastră din maşina
  • Când părăsiţi autoturismul, verificaţi întotdeauna dacă aţi închis portierele!
  • Închideţi bine şi geamurile, indiferent că sunteţi în parcarea unui supermarket sau în parcarea din faţa blocului!
  • Evitaţi să lăsaţi în torpedoul maşinii actele dumneavostră sau ale autoturismului

Urmărește-ne pe Google News