De Cristian Anton,

Purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani, Maria Carp, a transmis, luni, un comunicat potrivit căruia şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 38 de ani, sunt cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi furt calificat.

Hoții au dat două spargeri în decurs de câteva zile, prejudiciul cauzat ridicându-se la 42.000 de lei.

”În urma activităţilor informativ-operative efectuate şi a probatoriului administrat s-a stabilit că, în noaptea de 11 spre 12 noiembrie 2018, aceştia au pătruns fără drept într-un imobil de pe strada Aleea cu Tei din municipiul Botoşani, de unde au sustras bijuterii, ceasuri şi aparatură electronică, cauzând un prejudiciu de aproximativ 30.000 de lei.

Ulterior, în seara de 15 noiembrie 2018, au pătruns în locuinţa unei femei de 68 de ani, din comuna Curteşti, iar prin exercitarea de acte de violenţă asupra acesteia şi a soţului ei, au sustras din imobil bijuterii şi suma de 6.400 de lei, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind estimat la suma de 12.000 de lei”, a precizat Carp.

Hoții sunt pe teritoriul Republicii Moldova

Cei şase bărbaţi se află acum pe teritoriul Republicii Moldova, însă poliţiştii din Botoşani fac demersuri ”prin intermediul canalelor de cooperare judiciară internaţională cu autorităţile din Republica Moldova în vederea tragerii la răspundere penală a autorilor”.

Cercetările în acest dosar continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Citeşte şi:

O funcționară din Timișoara e acuzată de primar că a stat pe Facebook în loc să muncească. Nicolae Robu susține că femeia a lucrat doar două ore într-o lună

Premiile Oscar 2020. Cui i-ar fi dat Cristian Tudor Popescu premiul pentru cel mai bun actor

Firea anunţă un centru de carantină pentru persoanele venite din China, cu suspiciune de coronavirus: „Este secret de serviciu, nu pot să vă dau adresa”

RECOMANDĂRI
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
GSP.RO
Dani Coman s-a bătut cu interlopii în lupte ilegale de tipul Fight Club. Incredibil cine era promoterul
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor
HOROSCOP
Horoscop 4 iunie 2020. Scorpionii vor învăța lucruri noi, Capricornii au parte de schimbări majore ale intereselor