De Mihai Niculescu,

Scandalul datează de câteva luni, Huawei a dezvăluit propriul sistem de operare – HarmonyOS – pentru a concura cu Android, pe fondul escaladării tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, transmit BBC, Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Huawei este cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume şi al doilea producător de smartphone-uri la nivel global.

Preşedintele american Donald Trump a interzis grupurilor americane să desfăşoare comerţ în telecomunicaţii cu companii străine considerate periculoase pentru securitatea naţională, o măsură ce vizează în special Huawei.

Richard Yu, director în cadrul Huawei, a anunţat la o conferinţă de presă desfăşurată în oraşul Dongguan, că noul sistem, numit HarmonyOS sau HongMeng în chineză, „va aduce lumii mai multă armonie şi avantaje”.

„Harmony OS este complet diferit de Android şi iOS”, a spus Yu, referindu-se la sistemele de operare dezvoltate de Google şi Apple. În oraşul Dongguan din sudul Chinei Huawei a construit un campus extravagant, inspirat din oraşele europene.

Softul este considerat crucial pentru supravieţuirea Huawei dacă nu va mai avea acces la Android, sistem de operare al Google.

Prima versiune a sistemului de operare va fi lansată anul acesta pe unele produse Huawei iar în următorii trei ani pe toate dispozitivele companiei.

Deocamdată, Huawei va folosi Android pentru telefoane.

Sursa foto: Hepta

Citeşte şi:

Huawei, suspectată că a ajutat Coreea de Nord să creeze o rețea comercială wireless

Dana Budeanu, dată pe spate de Becali: "E singurul bărbat din România care știe. E de neegalat în România!" Ce a încântat-o
GSP.RO

Dana Budeanu, dată pe spate de Becali: "E singurul bărbat din România care știe. E de neegalat în România!" Ce a încântat-o

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate
HOROSCOP

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate