MENIU CAUTĂ
10 Iul. 2012 16:38

Iată cum îţi sprijini copilul să treacă peste eşecul de la BAC

Distribuie

Ce spune psihologul

Fă echipă cu copilul tău şi nu-l pedepsi aspru pentru că nu a reuşit să promoveze. Spune-i că nu e sfârşitul lumii! Ascultă-l şi dă-i asigurări că are tot sprijinul tău. E un moment sensibil, iar copilul poate claca dacă te porţi dur cu el', ne-a explicat psihologul Hanibal Dumitraşcu.

Ce spune nutriţionistul

  • Introdu-i în meniu cât mai multe cereale integrale, pentru că sunt o sursă importantă de energie. Un aliment foarte bun e orezul. Se digeră uşor şi furnizează creierului glucoza necesară pentru performanţă cognitivă', spune dr. Lygia Alexandrescu.
  • Nu-ţi lăsa copilul să consume conserve, chipsuri şi mâncăruri care conţin în exces condimente sau să bea alcool ori cafea!
  • Forţează-l să ia cina, care trebuie să conţină brânză, carne de pui sau de peşte, dar şi multe legume verzi, gătite în abur.

Ce spune pedagogul

  • Reprizele de studiu trebuie să dureze 2-3 ore cu pauze de cel puţin o oră între ele. Trebuie să alterneze zilele de învăţat în funcţie de obiectul de examen (de exemplu: luni, fă-l să studieze la română, marţi, la matematică, miercuri, la istorie). Dacă învaţă la mai multe materii într-o singură zi, există o mare probabilitate ca informaţiile să se amestece', ne-a explicat Valeria Negovan, specialist în ştiinţele învăţării.
  • Nu-l lăsa să sară peste repaus, pentru că memoria lui are nevoie de relaxare.
Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 18 februarie 2019
Comentarii