Mergi direct la conținut »
IFA 2017. Sony lansează smartphone-urile Xperia XZ1 și Xperia XZ1 Compact - VIDEO
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > IFA 2017. Sony lansează smartphone-urile Xperia XZ1 și Xperia XZ1 Compact - VIDEO

IFA 2017. Sony lansează smartphone-urile Xperia XZ1 și Xperia XZ1 Compact – VIDEO

Grupul japonez Sony a prezentat la IFA 2017 o nouă gamă de smartphone-uri, respectiv Xperia XZ1 și Xperia XZ1 Compact.

De Daniel Ionașcu,

Ca doi obicei, Sony ne-a obișnuit cu lansarea a două versiuni în aceeași gamă, fiind unul dintre puținii producători care mai realizează smartphone-uri cu specificații de top dar în forme compacte, adaptate pentru toată lumea. De regulă, companiile păstrează pentru phableturile mari specificațiile de top.

Ambele dispozitive vin cu procesor Qualcomm Snapdragon 835, același care ”motorizează” LG V30 și Samsung Galaxy Note 8. De asemenea, ambele modele au 4 GB de memorie RAM.

În privința stocării, Xperia XZ1 are 64 GB, pe când modelul Compact are doar 32 GB. Însă ambele au în continuare slot de card MicroSD.

Display Triluminos

Din moment ce acestea sunt diferite ca mărime, și ecranul este diferit. Astfel, Xperia XZ1 are un ecran Triluminos de 5,2 inchi, cu rezuluție Full HD, adică 1.920 x 1.080 pixeli.

Varianta Xperia XZ1 Compact are 4,6 inchi, dar rezoluția scade la 1.280 x 720 pixeli. Pe de altă parte, chiar Sony are un model de smartphone cu ecran 4K, respectiv Xperia XZ Premium, astfel că rezoluțiile celor două noi modele sunt cam slabe în condițiile în care smartphone-urile din gama medie, precum Moto X4, vin cu ecran Full HD, iar cele de top sunt de regula 2K sau 4K.

Concomitent, în tradiția Sony, smartphone-urile sale au margini groase în partea de sus și de jos a ecranului, dar japonezii le folosesc pentru a integra difuzoare frontale pentru sunet mai bun.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Ambele modele vin cu port USB-C și baterie de 2.700 mAh.

Cameră Motion Eye

În privința camerelor, ambele modele au camera principală din spate de 19 megapixeli numită Motion Eye. Cele frontale sunt însă diferite: Xperia XZ1 are cameră de 13 megapixeli, pe când Xperia XZ1 Compact are 18 megapixeli.
Varianta Xperia XZ1 vine și cu opțiunea Super slow motion

Ambele vin direct cu Android Oreo. Modelul Compact cântărește 143 de grame, iar cel mare are 156 de grame.

Ambele sunt rezistente la apă și ambele au senzorul de amprentă integrat în butonul lateral de Power. Numai că, în ”buna tradiție” a Sony, acest senzor este dezactivat în anumite piețe, de regulă când e comercializat în SUA.

Xperia XZ1 va fi disponibil în negru, argintiu, albastru și roz, iar Xperia XZ1 Compact vine cu toate, în afară de roz, care este înlocuit cu o culoare ” Twilight” (apus – n.r.). Nu există informații oficiale despre preț sau data de la care pot fi achiziționate.

Close
Închide
  Close