Mergi direct la conținut »
Ilfovul va avea propria reședință de județ. Proiect adoptat de Camera Deputaților
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ilfovul va avea propria reședință de județ. Proiect adoptat de Camera Deputaților

Ilfovul va avea propria reședință de județ. Proiect adoptat de Camera Deputaților

Orașul Buftea va deveni reședința județului Ilfov, potrivit unui proiect de lege adoptat tacit de către Camera Deputaților. Până acum, Ilfovul era singurul județ a cărui reședință nu se afla pe teritoriul propriu, legea prevăzând că reședința este în București. Proiectul va merge la Senat, forul decizional.

De Adrian Ilie,

Proiectul de lege a fost inițiat de către Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și de către Florin Iordache, ambii de la PSD. Niciunul dintre ei nu este parlamentar de Ilfov, primul fiind din Buzău, iar al doilea din Olt.

”Reglementarea este necesară având în vedere faptul că Buftea este prima localitate declarată oraş din judeţul Ilfov şi se află în vecinătatea nord-vestică a municipiului Bucureşti, la 10,1 km de gura de metrou Străuleşti şi la 16,8 km de Aeroportul Internaţional „Henry Coandă” Otopeni. Populaţia oraşului Buftea era, la 1 ianuarie 2019, de 22.615 locuitori, fiind, din punct de vedere demografic, al treilea centru urban al judeţului Ilfov, după Voluntari şi Pantelimon”, se arată în expunerea de motive.

Inițiatorii susțin că instituțiile admnistrației județene și structurile deconcentrate din Ilfov ar putea să primească noi sedii în clădirile RA-APPS SRP Triumf din Buftea.

În momentul de față, majoritatea instituțiilor județului Ilfov, printre care Consiliul Județean și prefectura, își au sediile în București.

Close
Închide
  Close