MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Iliescu, despre inculparea în dosarul Mineriadei: Nu am să-mi reproşez nimic!”

Distribuie

Iliescu despre inculparea în dosarul Mineriadei. Fostul preşedinte a declarat, sâmbătă, la Digi24, că nu are nimic să-şi reproşeze şi că nu este prima dată când ”se agită chestiile astea”. Este prima reacție a fostului șef al statului, de la anunțul procurorilor privind inculparea sa în acest dosar.

”Nu este prima dată când se agită chestiile astea. Ce dovezi? Dar care este problema? E o chestiune care s-a petrecut în 1990, am trecut peste ea, am avut alternative la guvernarea ţării. Vor oamenii să…, probabil au primit ceva solicitări să cerceteze. Să cerceteze, care este problema? Voi fi chemat, voi dialoga, voi răspunde, care este problema? Nu este nicio problemă. Eu ştiu care este raţiunea redeschiderii discuţiei, că este o treabă care s-a petrecut acum douăzeci şi şapte de ani, dar mă rog. Probabil au primit sesizări, oamenii sunt datori să cerceteze, să ducă lucrurile până la capăt”, a declarat Ion Iliescu.

Întrebat dacă are ceva să-şi reproşeze în legătură cu acea perioadă, Iliescu a spus: ”Eu nu am să-mi reproşez nimic din nicio perioadă.”

Procurorii au anunțat, vineri, că au pornit ancheta penală împotriva lui Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Dumitru Nicolae, Virgil Măgureanu și Cristian Mugurel Florescu. Toți sunt acuzați de crime împotriva umanității.

În cauza cunoscută generic sub denumirea „Mineriada 13 – 15 iunie 1990”, procurori militari ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, prin ordonanța din data de 23 decembrie 2016, punerea în mişcare a acţiunii penale, sub aspectul săvârşirii de infracțiuni contra umanității faţă de inculpaţii:

Citește mai multe despre Ion Iliescu și Dosarul Mineriada pe Libertatea.

Comentarii