Mergi direct la conținut »
Imaginea din București postată de Leonardo DiCaprio pe Instagram. A strâns zeci de mii de like-uri într-o oră
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Imaginea din București postată de Leonardo DiCaprio pe Instagram. A strâns zeci de mii de like-uri într-o oră

Imaginea din București postată de Leonardo DiCaprio pe Instagram. A strâns zeci de mii de like-uri într-o oră

Leonardo DiCaprio a publicat miercuri seară, pe contul său de Instagram, o imagine de la Marșul pentru Păduri care a avut loc duminică, în București.

De Andreea Radu,

„Mai mult de 400 de oameni au mărșăluit pe străzile din București, cerând Ministerului Apelor și Pădurilor să pună capăt defrișărilor ilegale și să protejeze ultimele păduri virgine ale Europei. Proteste similare au avut loc în diferite orașe ale țării.

În fiecare an, 38 de milioane de metri cubi de lemn dispar din pădurile României. Majoritatea copacilor sunt tăiați ilegal.

Au existat, de asemenea, sute de atacuri împotriva pădurarilor, inclusiv împotriva a doi pădurari care au fost uciși brutal pentru că apărau aceste păduri.

Din Amazon până în România, atacurile împotriva celor care apără pădurile au crescut. Trebuie să protejăm pădurile și oamenii care le protejează”, a scris actorul Leonardo DiCaprio pe contul său de Instagram.

Foto Instagram Leonardo DiCaprio

Fotografia distribuită de Leonardo DiCaprio care a adunat zeci de mii de like-uri pe Instagram a fost realizată de fotograful Cătălin Georgescu.

Laureatul cu premiul Oscar este unul dintre cei mai cunoscuți activiști pentru protecția mediului. În urma cu doi ani, Leonardo DiCaprio a lansat pe rețelele de socializare un apel pentru salvarea pădurilor din România.

Actorul a postat atunci un mesaj despre țara noastră, prin care a promovat o acțiune de ecologizare a pădurii din zona lacului Vidraru.

Mii de oameni au ieșit în stradă, în București și în alte orașe, pentru a protesta față de defrișările ilegale: „Pădurea noastră nu e marfa voastră”.

Close
Închide
  Close