Mergi direct la conținut »
Imagini spectaculoase scoase la iveală de NASA după ce sonda New Horizons a survolat "Ultima Thule": "Parcă e un om de zăpadă"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Imagini spectaculoase scoase la iveală de NASA după ce sonda New Horizons a survolat "Ultima Thule": "Parcă e un om de zăpadă"

Imagini spectaculoase scoase la iveală de NASA după ce sonda New Horizons a survolat „Ultima Thule”: „Parcă e un om de zăpadă”

Sonda New Horizons a celor de la NASA a survolat, pe 1 ianuarie, asteroidul Ultima Thule, aflat la aproximativ 6,4 miliarde de kilometri distanta de Terra, cel mai îndepărtat obiect cosmic "vizitat" de tehnologia NASA.

O nouă imagine trimisă de New Horizons a arătat că Ultima Thule este formată din două părți și arată ca un soi de „om de zăpadă”, a anunțat bbc.com

New Horizons a trecut la distanță de 3.500 kilometri de „Ultima Thule”, de peste trei ori mai aproape decât distanța de la care a survolat planeta pitică Pluto, în iulie 2015.

S-au contopit cu o viteză foarte mică

Raportul dintre cele două obiecte care s-au întâlnit pentru a da naștere acestui ciudat „om de zăpadă” este 3/1. Cei de la NASA au explicat că cele două corpuri s-au contopit după ce s-au apropiat cu o viteză foarte mică unul de celălalt, aproximativ 2 sau 3 kilometri/h.

Jeff Moore, un expert de la NASA, a făcut o comparație, în glumă, cu un accident auto la care „probabil că nu ați completa formularul de asigurare”.

„Tot ce vom descoperi despre Ultima – de la compoziție, geologie, până la modul cum s-au reunit într-un singur corp, dacă are sateliți și o atmosferă și alte lucruri de acest gen – ne va învăța despre condițiile originare de formare din Sistemul Solar. Ultima este unică”, a completat și Alan Stern, alt specialist de la NASA.


Locuitorii Sectorului 2 din București vor plăti în 2019 cea mai mare taxă de salubritate! Noul tarif, în vigoare de la 1 martie

Close
Închide
  Close