O nouă imagine trimisă de New Horizons a arătat că Ultima Thule este formată din două părți și arată ca un soi de „om de zăpadă”, a anunțat bbc.com

New Horizons a trecut la distanță de 3.500 kilometri de „Ultima Thule”, de peste trei ori mai aproape decât distanța de la care a survolat planeta pitică Pluto, în iulie 2015.

S-au contopit cu o viteză foarte mică

Raportul dintre cele două obiecte care s-au întâlnit pentru a da naștere acestui ciudat „om de zăpadă” este 3/1. Cei de la NASA au explicat că cele două corpuri s-au contopit după ce s-au apropiat cu o viteză foarte mică unul de celălalt, aproximativ 2 sau 3 kilometri/h.

Jeff Moore, un expert de la NASA, a făcut o comparație, în glumă, cu un accident auto la care „probabil că nu ați completa formularul de asigurare”.

„Tot ce vom descoperi despre Ultima – de la compoziție, geologie, până la modul cum s-au reunit într-un singur corp, dacă are sateliți și o atmosferă și alte lucruri de acest gen – ne va învăța despre condițiile originare de formare din Sistemul Solar. Ultima este unică”, a completat și Alan Stern, alt specialist de la NASA.


Locuitorii Sectorului 2 din București vor plăti în 2019 cea mai mare taxă de salubritate! Noul tarif, în vigoare de la 1 martie