Mergi direct la conținut »
Imagini uluitoare cu extraterești în Rădăuți. Un OZN ar fi apărut în a doua zi de Crăciun
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Imagini uluitoare cu extraterești în Rădăuți. Un OZN ar fi apărut în a doua zi de Crăciun

Un fenomen bizar a stârnit controverse în Bucovina, după ce o imagine cu ceea ar putea fi extraterești în Rădăuți a fost publicată pe rețelele de socializare. Cel susține că a văzut un OZN în a doua zi de Crăciun a fost șocat de scena pe care a văzut-o doar în filmele cu extraterești.

Pasionații care cred în existența extratereștilor mărturisesc că au fost vizitați de un obiect zburător neidentificat chiar în a doua zi de Crăciun, notează Monitorul de Suceava.

„Era o lumină lăptoasă – o aură în formă de con, statică, dar vârful nu îl vedeam, că era ascuns de clădirea din faţă – Şcoala Generală Nr. 4. A durat cam 10 secunde. Am fugit în casă să aduc ceva cu care să înregistrez ce am văzut. Când m-am întors nu se mai vedea lumina, dar în schimb erau vizibile două cercuri concentrice, unul în plan mai apropiat, mai mare, altul mai mic, în depărtare”, e mărturia lui Gavril Filipiuc care e convins că a văzut o farfurie zburătoare pe cerul din Rădăuți.

extraterești în Rădăuți

Bărbatul a realizat o filmare cu telefonul mobil cu cercurile însoțite de un con de lumină care a dispărut în câteva secunde. Potrivit sursei citate, Gavril Filipiuc a observat fenomenul neobișnuit în jurul orei 6 dimineața. Crezând că ar putea fi vorba despre un efect optic, bărbatul spune că a încercat să vadă unde este luna, însă la acea oră satelitul Pământului ar fi trebuit să fie la Vest și nu la Est unde a apărut lumina bizară.

„Nu am mai spus nimănui, să nu zică că bat câmpii. Sunt om la 58 de ani, cu două facultăţi…”, a adăugat martorul ocular, de profesie avocat.

Omul a mărturisit că  prins curaj, după ce a văzut că şi alți oameni din ţară au relatat apariţii asemănătoare, în Bihor, Snagov și Focşani.

În dimineața aceleiași zile, un alt sucevean a realizat mai multe fotografii cu lumina misterioasă de pe cer.

„M-am speriat şi m-am gândit că e un OZN”, a mărturisit Costel Rogna, un tânăr din Liteni.

Radarele din ţară nu au înregistrat obiectul zburător.

„Nu a apărut nimic. Cel puţin noi nu am fost informaţi despre aşa ceva”, a spus şeful Agenţiei Spaţiale Române, Marius Ioan Piso, citat de Monitorul de Suceava.

Apariția luminii puternice de formă sferică a stârnit numeroase controverse şi în Republica Moldova, unde au fost făcute înregistrări similare.

Alexandru Mironov, senior editor al revistei „Ştiinţă şi tehnică” şi realizator al unei emisiuni TV despre presupuse apariții extraterestre a vorbit despre luminile misterioase.

„Sunt imagini aproape clasice într-un domeniu care se numeşte ufologie, un fel de ştiinţă a OZN-isticii. Poate că ştiinţă este mult spus. Este vorba de fenomene care se întâmplă adesea şi pe teritoriul României. Atunci când raportările vin din mai multe părţi, despre un acelaşi fenomen întâmplat la un acelaşi moment, atunci este într-adevăr un fenomen care trebuie investigat”, a spus Alexandru Mironov.

sursă foto: Monitorul de Suceava


Citește și „Coaforul groazei”, luat cu asalt la mai bine de 5 ani de la crima care a îngrozit România


 

Close
Închide
  Close