MENIU CAUTĂ
, de Ovidiu Matache

Încă o mină navală a apărut pe Braţul Chilia. Este cea de-a treia descoperită în ultima perioadă

Distribuie

Încă o mină navală a fost observată, marți, pe Braţul Chilia, fiind vorba despre cea de-a treia descoperită în ultima perioadă. Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi a anunţat că pentru prevenirea unor evenimente toate navele angajate în marş vor trebui să ia legătura cu Portul Control Tulcea pentru a solicita informatii privind conditiile de tranzitare a zonei.

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi a emis, marţi, un aviz potrivit căruia în zona Km 110, mal drept, pe Braţul Chilia, a fost observat un obiect plutitor neidentificat de formă sferică, având caracteristici asemănătoare unor mine navale descoperite anterior.

Astfel, potrivit avizului către navigatori, pentru prevenirea unor evenimente de navigatie toate navele angajate în marş vor trebui să ia lua legătura cu Port Control Tulcea, prin radiotelefon, în canalul VHF 16, pentru a solicita informaţii privind condiţiile de trecere precum şi pentru a-şi anunţa prezenţa şi intenţia de tranzitare a zonei şi vor respecta întocmai dispoziţiile primite.

Comandanţii navelor, conducerile societăţilor de navigaţie şi agenţii economici care transportă mărfuri pe Dunăre vor lua toate măsurile de respectare a ”Regulamentului de Navigaţie pe Dunăre în sectorul romanesc editia 2013” şi a recomandărilor avizului, nerespectarea acestuia atrăgând după sine răspunderea administrativă, disciplinară sau penală, după caz.

Directorul AFDJ Galaţi, Dorian Dumitru, a declarat, marţi, că alte două mine navale au fost observate în ultima perioadă pe Dunăre, acestea putând proveni de la o navă scufundată, iar autorităţile portuare din Tulcea au fost informate cu privire la apariţia acestora.

Citește și: VIDEO/ Bucureștiul are peste 200 de străzi de pământ. În Capitală, ca la țară!

Comentarii