De Dragoș Tănase,

Bilanțul persoanelor care au murit la Spitalul „Marius Nasta” din București, din cauza bacteriei acinetobacter baumannii de la secția de Terapie Intensivă, a urcat la trei, a anunțat managerul spitalului, Beatrice Mahler, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă. Totodată, aceasta a precizat că ceilalți pacienți vor fi relocați către celelalte spitale din țară și că zeci de operații, ale unor pacienți cu afecțiuni neoplazice, au fost amânate.

„Trei persoane au decedat. Încă un pacient se află în triaj în stare foarte gravă”, a precizat Beatrice Mahler, ea arătând că în total au fost şase persoane suspecte de infectarea cu această bacterie multirezistentă, însă în celelalte cazuri se aşteaptă rezultatele de laborator.

Ieri, activitatea blocului operator și cea a secției de Terapie Intensivă de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București a fost suspendată, după ce inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) București au stabilit că bacteriile care au dus la infecțiile nosocomiale și au provocat decesul a doi pacienți au provenit din spital.

„Măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca și cele ale probele recoltate în data de 13.02.2019 de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respectivă”, anunță Ministerul Sănătății, într-un comunicat de presă.

Închiderea secției de terapie intensivă și a blocului operator a fost decisă deoarece DSP „consideră necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Acinetobacter baumannii în cadrul institutului. Reluarea activităţii va fi posibilă numai după ce se vor aplica procedurile de curăţenie şi dezinfecţie terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme”.

Doi pacienți au murit la Institutul Marius Nasta din București, infectați cu o bacterie deosebit de periculoasă. Primul pacient a murit joi, infectat cu acinetobacter, o bacterie prezentă mai ales în sălile de terapie intensivă. Vineri a murit și cel de-al doilea, care era în stare gravă de joi.

FOTO – Vlad Chirea


Citește și… Resemnarea amară a unui polițist român implicat în dosarul „Țăndărei”: „România, o țară unde infractorii ne sfidează de la bere!”