Mergi direct la conținut »
Incendii devastatoare în California de Sud. Pompierii se așteaptă ca focurile să se întețească
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Incendii devastatoare în California de Sud. Pompierii se așteaptă ca focurile să se întețească

Incendii devastatoare în California de Sud. Pompierii se așteaptă ca focurile să se întețească

Incendii devastatoare în California de Sud. Pompierii se așteaptă ca focurile să se întețească deoarece meteorologii anunță că vânturile vor crește în intensitate, scrie ABC News.

Autoritățile americane din California de Sud se confruntă cu patru incendii majore, și cu unul mai mic în San Bernardino. Incendiul Thomas, care a fost primul care a izbucnit, a distrus deja peste 40.000 de hectare de vegetație și se așteaptă să crească în intensitate din cauza vântului. Incendiul Skirball este cel mai mic, dar pericolul său constă în faptul că amenință zone populate intens din apropiere de Los Angeles.

Incendiul Thomas

Focul Thomas din regiunea Ventura, este cel mai mare dintre cele patru incendii. A început luni, ca un incendiu banal situat la est de Santa Paula, și a crescut rapid la 5.000 de hectare în doar patru ore, au spus autoritățile.

Vremea nu cooperează cu sutele de oficialități care încearcă să controleze incendiile din regiune. Mia mul, meteorologii anunță că sâmbătă vânturile vor bate mai puternic, făcând munca salvatorilor mai dificilă.

Vânturile susținute au ajuns la aproape 100 km/h la Boney Mountain, în Ventura, potrivit Serviciului Național de Meteorologie, iar sâmbătă ar putea avea rafale și de 130 km/h.

În aceste condiții 50 000 de persoane au primit ordine obligatorii de evacuare, cu ordine voluntare de evacuare emise pentru părți din Carpinteria din Santa Barbara.

Incendii devastatoare în California de Sud

Inecndiul Creek

Incendiul Creek, în zona Sylmar, California, a ars până acum peste 6.000 de hectare și a distrus mai mult de 30 de clădiri. Peste 110.000 de persoane au primit ordin de evacuare în regiune potrivit primarului din Los Angeles, Eric Garcetti.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Până acum, din cauza acestui incendiu au mmurit aproape 40 de cai la Rancho Padilla.

Incendiul Skirball

Incendiul Skirball este de doar 450 de hectare, dar apropierea lui de Los Angeles l-au adus în atenția presei.

Focul amenință Centrul Getty, un muzeu din vestul Los Angeles.

Din fericire pompierii spun că în prezent au reușit să controleze focul și să evite extinderea acestuia pe suprafețe mai mari.

Șase clădiri din cartierul Bel Air au fost distruse de flăcări până acum

Incendii devastatoare în California de Sud

Incendiul Rye

Incendiul Rye a ars până acum peste 3.500 de hectare în Santa Clarita, la vest de Valencia. Peste 750 de pompieri se luptă cu flăcările, dar au fost aulate aordinele de evacuare a populației amenințate.

Statul California a fost lovit de incendii și în luna octombrie. Peste 40 de persoane și-au pierdut atunci viața în nordul statului.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Iubește animalele de moare, însă adoră și personajul Cruella De Vil. Raluca Bădulescu a avut o apariție de infarct


.

Close
Închide
  Close