SUMAR: 

 • Patronul clubului Bamboo: Focul a pornit dintr-un spaţiu care normal e închis
 • Acuzații grave ale tinerilor prinși în incendiul din Bamboo: S-a fumat toată noaptea în club!
 • Avocații clubului: Bamboo deține toate documentele necesare activității; erau respectate 100% reglementările pompierilor
 • Bamboo nu avea autorizație de funcționare. Clubul a ars din temelii și în 2005
 • Aurelian Bădulescu, viceprimar general: Începem controalele în toate cluburile
 • Urmărire penală pentru distrugere în cazul incendiului de la Bamboo
 • Audieri în cazul incendiului din Bamboo. Administratorului i s-a făcut rău
 • Daniel Vasile, ISU: „Nu există autorizație de securitate la incendiu”
 • Mihai Mugur Toader, primarul Sectorului 2: Nu am emis încă autorizația de funcționare pentru clubul Bamboo
 • Imagini de la clubul Bamboo după ce focul a fost stins aproape în totalitate. Nu a mai rămas nimic din el
 • Cătălin Botezatu despre incendiul din clubul Bamboo: Este posibil să fi fost o mână criminală

[libgallery id=”1719402″]

UPDATE 24 ianuarie, 18:00. La Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca se mai află internate două persoane rănite în incendiul de sâmbătă dimineaţa de la clubul Bamboo din Capitală, ambele fiind în secţiile de terapie intensivă, una la toxicologie, iar cealaltă, la ortopedie.

PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA: O judecătoare atrage atenția MApN că apărarea țării nu e ceva pe care Armata o poate tranzacționa imobiliar
Recomandări
PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA: O judecătoare atrage atenția MApN că apărarea țării nu e ceva pe care Armata o poate tranzacționa imobiliar

„În acest moment, la noi se mai află două victime. O pacientă este internată la toxicologie, secţia de terapie intensivă, iar cea de-a doua, la ortopedie, tot pe secţie de terapie intensivă. Nu vă pot da amănunte despre starea acestora pentru că nu avem acordul lor sau al aparţinătorilor pentru a da astfel de detalii”, a declarat, pentru Mediafax,  medicul-şef UPU-SMURD de la Spitalul Floreasca, Bogdan Opriţa.

UPDATE 24 ianuarie, 17.00: În perioada 21-23 ianuarie, peste 50 de persoane au fost audiate, angajați sau clienți, pentru a se stabili circumstanțele în care a avut loc incendiul din clubul Bamboo. Totodată, au fost audiați și reprezentanții legali ai societăților comerciale care dețin clubul, conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București și al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

„În aceeași perioadă, a fost monitorizată starea persoanelor internate și au fost ridicate înscrisuri medicale de la spitalele la care au fost transportate persoanele vătămate în incendiu.

Totodată, a fost atașată la dosarul cauzei documentația transmisă de instituțiile publice cu atribuții în autorizarea și verificarea activității clubului (ISU, Poliția Locală Sector 2, Primăria Sectorului 2), documentație care este analizată la momentul actual”, se arată în comunicatul citat.

Cazul ministrului Cîmpeanu lansează o modă în cultura lumii: orice autor își poate ceda sau vinde opera cuiva care o semnează și devine noul autor
Recomandări
Cazul ministrului Cîmpeanu lansează o modă în cultura lumii: orice autor își poate ceda sau vinde opera cuiva care o semnează și devine noul autor

UPDATE 23 ianuarie, 16.10: Proprietarul clubului Bamboo, Joshua Castellano, a declarat, luni, la ieşirea din sediul Poliţiei Capitalei, că focul ar fi pornit dintr-un spaţiu care în mod normal este închis.

„A pornit dintr-un spaţiu care normal e închis, nu funcţiona. Pe mine m-au chemat şi normal că eu am văzut acolo, eu am fost acolo pe moment şi am văzut… Foarte ciudat cum s-a aprins foc şi cum s-a dezvoltat focul în momentul ăla. Atunci când am văzut focul, am spus să facem evacuare. S-a făcut evacuare imediată şi s-a ieşit”, a declarat Joshua Castellano.

UPDATE 23 ianuarie, 13.07: Proprietarul clubului Bamboo, Joshua Castellano, s-a prezentat luni la sediul Poliţei Capitalei pentru a fi audiat în dosarul deschis în urma incendiului de sâmbătă. Omul de afaceri a refuzat să facă declaraţii.

Citește și: Clubul Bamboo, controlat din orașul lui Al Capone

UPDATE 23 ianuarie, 12.50: Incendiul de la clubul Bamboo a fost declarat stins luni, la ora 12,30, au anunțat oficiali ai ISU București. La fața locului va rămâne o autospecială de stingere pentru supraveghere.

UPDATE 23 ianuarie, 12.35: Noi detalii despre incendiul din Bamboo au fost dezvăluite de unul dintre tinerii aflați la fața locului. Ce le spuneau angajații clienților. “Nu am mai simțit durerea”

„Analfabetă! Hai, lasă boceala!” Înregistrare audio cu o învățătoare de la Școala 79 din București țipând la elevi
Recomandări
„Analfabetă! Hai, lasă boceala!” Înregistrare audio cu o învățătoare de la Școala 79 din București țipând la elevi

UPDATE 23 ianuarie, 11.05: Echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov anunță că la clubul Bamboo se mai observă un singur focar în zona centrală, de unde se degajă fum, cu posibilități limitate de stingere a acestuia din exterior, fapt ce determină supravegherea zonei și pe parcursul zilei de luni.

UPDATE 23 ianuarie, 10.55: Patru persoane care au necesitat îngrijiri medicale în urma incendiului din clubul Bamboo se mai află internate, luni, la Spitalele de Urgență Floreasca și Sf. Pantelimon. Potrivit unor surse medicale, pacienta care fusese inițial intubată în urma incendiului are o evoluție favorabilă. Managerul Spitalului Sf. Pantelimon, Gheorghe Popescu, a declarat luni pentru Agerpres că pacientul din unitatea medicală va rămâne internat până miercuri dimineață.

UPDATE 23 ianuarie, 10.25: Anchetatorii continuă luni audierile în cazul incendiului de la clubul Bamboo și este posibil să se prezinte în fața lor și patronul clubului. În acest timp, echipele ISU București-Ilfov au păstrat o autospecială de stingere la clubul Bamboo pentru a supraveghea eventualele focare de incendiu rămase nestinse, au anunțat luni, pentru AGERPRES, oficiali ai instituției. Conform acestora, este posibil ca în cursul zilei de luni incendiul de la Bamboo să fie declarat stins.

UPDATE 22 ianuarie,  20.00| Imediat după ce s-a întors în țară, premierul Sorin Grindeanu a afirmat, referitor la incendiul din clubul Bamboo, că este obligatoriu să fie luate toate măsurile necesare, astfel încât istoria să nu se mai repete și adevărul să iasă la lumină.

UPDATE 22 ianuarie, 13:35: Cătălin Dancu, avocatul reprezentanţilor clubului Bamboo, susţine că incendiul a fost pus de persoane din afara clubului, el argumentând cu faptul că angajaţi ai clubului ar fi semnalat prezenţa unor persoane necunoscute în zona fostei săli de fitness a localului, folosită în prezent ca depozit.

Citește și: Avocat club Bamboo: Incendiul a fost pus de persoane din afara clubului, în zona fostei săli de fitness

UPDATE 22 ianuarie, 13:35: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă — INSEMEX Petroșani va face o expertiză la clubul Bamboo din București, în cadrul anchetei derulate pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea incendiului. „Vom fi solicitați când se va stinge focarul de acolo. Cred că se va întâmpla în cursul săptămânii viitoare. Vom trimite o echipă acolo„, a declarat duminică pentru Agerpres directorul general al INSEMEX Petroșani, Artur George Găman.

UPDATE 22 ianuarie, 12:20: Procurorii au fost, duminică, la clubul Bamboo, dar nu pot intra pentru că incendiul nu a fost încă declarat lichidat. Anchetatorii au declarat că, din datele de până acum, nu există indicii ca incendiul să fi fost declanşat de o mână criminală. Ei au spus că fac audieri începând de sâmbătă, că au luat documente de la ISU, Primăria şi Poliţia Locală Sector 2, precum şi de la spitalele în care au ajuns cei din local în urma incendiului şi că îl vor cita şi pe patronul clubului.

„Am început o cercetare la fața locului. Din păcate, structura și locul nu ne permit să intrăm în interior. Pompierii care sunt prezenți de ieri nu au declarat lichidat incendiul, nu se poate pătrunde. Am venit și azi ca să facem o evaluare pentru a găsi cea mai bună soluție tehnică pentru a putea intra și a ne desfășura activitățile care sunt specifice, în special cercetarea la fața locului. (…) Incendiul n-a fost încă declarat lichidat. (…) Structura nu permite să se pătrundă în condiții de siguranță și, cel mai probabil, o să fie dezafectată”, a arătat procurorul.

UPDATE 22 ianuarie, 10:50: Patru pacienți care au necesitat îngrijiri medicale în urma incendiului de sâmbătă dimineața din clubul Bamboo se află în continuare internați la Spitalul de Urgență Floreasca, a confirmat duminică, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Bogdan Oprița. Potrivit acestuia, pacienta care a necesitat supraveghere medicală specială este în stare stabilă. „Este stabilă, în continuare se află pe secția de Terapie Intensivă”, a precizat medicul. 

Pacientul internat la Spitalul Sf. Pantelimon care a necesitat îngrijiri medicale în urma incendiului din clubul Bamboo, de sâmbătă dimineață, ar putea fi externat în cursul zilei duminică, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al unității medicale, Fiorella Nitoiu.

UPDATE 22 ianuarie, 10:25: Oficiali ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București – Ilfov au anunțat că duminică, în jurul prânzului, se va realiza încă o verificare la clubul Bamboo, pentru a se constata dacă incendiul este stins. ‘Ca urmare a evaluării efectuate de specialiști ai Inspectoratului de Stat în Construcții s-a stabilit că structura de rezistență a clădirii este grav afectată, fapt ce determină limitarea accesului pompierilor în interiorul clubului. În jurul prânzului se va realiza încă o verificare la fața locului, pentru a determina dacă incendiul este stins”, au precizat duminică oficiali ai ISU București — Ilfov.

UPDATE 22 ianuarie, 09:10: Anchetatorii continuă duminică audierile în cazul incendiului de la clubul Bamboo, au anunțat oficialii Poliției Capitalei. Conform acestora, până în prezent, au fost chemate la sediul Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei un număr de 15-20 persoane, printre care administratorul, angajați și clienți ai clubului bucureștean.

UPDATE 23:10 Medicii îi vor ține sub supraveghere, cel puțin încă 24 de ore, pe pacienții intoxicați cu fum în clubul Bamboo.

UPDATE 22.30: Până acum, 20 de persoane au fost audiate la Poliția Capitalei, în legătură cu incendiul din Bamboo. La audieri a fost chemat și administratorul clublului.

UPDATE 20.20:  Inspectoratul General pentru Situații de Urgență face un apel de a nu fi emise supoziții și de a indica vinovății până când anchetele inițiate nu vor fi încheiate și nu vor ajunge la niște concluzii.

„Obținerea autorizației de securitate la incendiu nu elimină total posibilitatea inițierii și propagării unui incendiu.(…) Pe de altă parte, lipsa autorizației de securitate la incendiu nu poate fi asociată cu existența elementelor de pericol, cât timp măsurile de securitate la incendiu au fost implementate și, totodată, sunt respectate”, se arată într-un comunicat transmis de IGSU.

UPDATE 19.10: Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a dispus ca, începând de sâmbătă seara, să se intensifice controalele și verificările la toate imobilele în care se desfășoară activități cu public numeros, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

UPDATE 18.25: Forţele de ordine vor asigura, în perioada următoare, paza în zona clubului Bamboo care a ars în totalitate sâmbătă dimineaţă, iar pompierii vor rămâne la faţa locului pentru prevenirea eventualelor incidente, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog. Ea a spus că specialiştii au constatat colapsul clădirii şi au recomandat dezfectarea totală a acesteia.

UPDATE 18.00: Potrivit ISU, la incendiul produs la clubul Bamboo vor rămâne în supraveghere patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD, o autospecială pentru descarcerare și un autocamion cu echipamente pentru iluminarea zonei. Ca urmare a evaluării efectuate de specialiști ai Inspectoratului de Stat în Construcții s-a stabilit că structura de rezistență a clădirii este grav afectată, fapt ce determină limitarea accesului pompierilor în interiorul clubului.

UPDATE 16.35: Declarații cutremurătoare ies la iveală la audieri. Câțiva tineri care au fost prinși în incendiul din Bamboo le-au spus anchetatorilor că au stat aproape două ore în frig, agățați de un zid pe care s-au refugiat, până când pompierii au reușit să stingă flăcările și să ajungă la ei cu scări.

UPDATE 15.55: Incendiul din Clubul Bamboo a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă la ora 03.32, iar primele echipaje de intervenţie au ajuns la faţa locului la ora 03.47, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

UPDATE 15.10: Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că la momentul izbucnirii incendiului din clubul Bamboo în local se aflau aproximativ 500 de persoane, în cadrul anchetei urmând să se stabilească numărul exact al celor prezenți, martorii spunând că ar fi fost chiar 1.000 de persoane.

UPDATE 14.250: În această după-amiază, 15 persoane au fost audiate în cazul incendiului din clubul Bamboo.

INCENDIU BAMBOO (5)

UPDATE 13.35: Numărul persoanelor care au primit îngrijiri medicale a ajuns la 44, dintre care doar 5 mai sunt internați. Dintre aceștia, unul este internat la Spitalul Pantelimon la secția de Chirurgie, doi sunt îngrijiți de medicii de la Terapie Intensivă din Floreasca, iar alți doi sunt pacienți la Ortopedie, tot la spitalul Floreasca. În ceea ce privește naționalitățile celor 44 de victime, cei mai mulți erau români, 15 cetățeni israelieni, un italian și o tânără din Bulgaria.

UPDATE 11.45: Un număr de 41 de persoane aflate în clubul Bamboo cuprins de un incendiu au ajuns la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor din Bucureşti, iar zece dintre acestea sunt internate, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, care a făcut apel la cei care se aflau în club ca în cazul în care au dureri de cap, vertij sau orice alte simptome să meargă de urgenţă la spital sau să sune la Ambulanţă.

[libgallery id=”1719455″]

UPDATE 10.35: Corina Anghel, care a fost martor al incendiului, a povestit la Digi24, că cineva a dat alerta în jurul orei 03.30. Cineva a strigat să se evacueze clubul și atunci toți au luat-o la fugă, s-au îmbulzit și au început să se calce în picioare, în timp ce alții s-au panicat și au sărit de la etaj.

„Focul a fost provocat din sala, de la scenă”, a spus aceasta, precizând că incendiul nu a pornit de la tigară, deși se fuma în club. ”Clienții își aprindeau țigările, chiar dacă nu aveau voie. Se fuma și la noi la masă.  Ospătarii le-au cerut clienților să stingă țigările”, a mai spus aceasta, precizând că singurele artificii aprinse erau cele care însoțeau sticlele de șampanie.

UPDATE 10.30: Flăcările care au mistuit clubul Bamboo din Bucureşti, aduc aminte de alte incendii și tragedii produse în cluburi din întreaga lume.

UPDATE 10.25:  Reprezentantul ISU, Daniel Vasile, a declarat că ”avizul de securitate la incendiu a fost solicitat de Clubul Bamboo în 2009, și întrucât se respectau normele de apărare la incendiu, a fost emis”. ”Ulterior, era obligația investitorului, a proprietarului să solicite o autorizație de securitate la incediu, lucru care nu s-a întâmplat”, a spus Vasile. El a prezentat amenzile date de ISU clubului:

”Au avut loc mai multe controale inopinate. Pe 25 mai 2015 s-au dat două amenzi, de 5.500 de lei, pe 13 noiembrie 2015, alte amenzi, de 15.000 de lei, pentru nereguli la partea electrică și lipsa autorizațiilor. În noiembrie 2016 s-a dat o nouă amendă, de 2.500 de lei, pentru blocarea căilor de evacuare”, a spus acesta.

INCENDIU BAMBOO (2)

UPDATE 10.24:Aproximativ 15 cetățeni israelieni au avut nevoie de îngrijiri medicale, pentru tratarea hipotermiei și a intoxicației cu fum, în urma incendiului care a distrus clubul Bamboo. Potrivit ultimelor informații primite de la medici, viețile acestora sunt în afara oricărui pericol. Ambasada Statului Israel păstrează legătura cu autoritățile abilitate în scopul monitorizării stării de sănătate a pacienților israelieni”, a anunțat într-un comunicat Ambasada Israelului la București.

UPDATE 10.17: Un reprezentant ISU București a declarat  că pe parcursul aniilor au fost identificate mai multe deficiențe, fapt pentru care clubul Bamboo reprezenta un pericol. Acesta a precizat că pe  parcursul zilei de astăzi vor anunța și o cauză a incendiului, pe  baza mărturiilor și a dovezilor. „Nu există deocamdată persoane care nu au putut să se autoevacueze”, a mai spus acesta, precizând că pentru moment pompierii nu au voie să intre în incinta clubului pentru că riscul de prăbușire al clădirii e mult prea mare, aceasta fiind parțial dărâmată.

Klaus Iohannis: Am trecut pe lângă o altă tragedie de proporții

UPDATE 10.10: Președintele Klaus Iohannis a postat un mesaj pe pagina lui deKlaus_Iohannis_01_c5b1de8fb5_02_f227598f24_20-1024x768 facebook, în urma incendiului de la club Bamboo.

„În incendiul din clubul bucureștean nu și-a pierdut viața, din fericire, nici un om. Am trecut, însă, pe lângă o altă tragedie de proporții. Reguli și legi au fost, se pare, din nou încălcate. Până nu vom înțelege odată pentru totdeauna că legea e una pentru toți, societatea va fi mereu în pericol. Le doresc însănătoșire grabnică celor răniți și mulțumesc salvatorilor!”, a scris acesta.

UPDATE 09.55: Ministrul de interne, Carmen Dan, a declarat la Digi 24 că, începând din 2009 s-au făcut controale și verificări,  iar răspunderea pentru funcționare este exclusiv a beneficiarului. ”S-au făcut controale, verificări, începând din 2009, când avem informații că s-a eliberat un aviz de securitate la incendiu, iar aceste controale au fost intensificate și după Colectiv, în prezent sunt verificări, făcute de specialiști”, a spus Carmen Dan. Ministrul a precizat că nu a ieșit în spațiul public cu informații pe care nu le-au putut verifica. ”Vom da o declarație prin purtătorul de cuvânt al ISU. Ce pot să afirm este că răspunderea pentru funcționare este exclusiv a beneficiarului. Termenul pentru depunere a tuturor documentelor era 30 iunie 2017”, a mai spus Carmen Dan.

UPDATE 09.45: Audierile vor avea loc la Poliția Capitalei,  serviciul omoruri. După ce viceprimarul sectorului 2 a declarat că Bamboo nu are autorizație de funcționare,  Dumitru Bădrăgan, avocatul clubului  a declarat că nu poate să confirme sau să infirme această declarație până nu verifică toate actele.

UPDATE 09.15: Șase persoane rănite în urma incendiului din clubul Bamboo se află internate la Spitalul de Urgență Florească, dintre care trei la Ortopedie, iar ceilalți la Toxicologie, a declarat, sâmbătă dimineață, purtătorul de cuvânt al unității, Bogdan Oprița. Acesta a precizat că nu se poate vorbi despre externarea celor șase răniți mai devreme de 24 de ore.

„Dintre persoanele rămase la spital, trei au fost internate la secția de Ortopedie. Este vorba de două femei și un bărbat. Două dintre aceste persoane prezentau traumatisme lombare ca urmare a căderii de la înălțime. În timpul incendiului se pare că au sărit pe geam. A treia persoană are o fractură de gleznă. Celelalte trei persoane sunt internate pe secția de Toxicologie. Una, în stare gravă, a necesitate măsuri de protezare respiratorie. Acum s-a renunțat la ele, dar starea se menține în continuare severă”, a precizat Oprița. Alte două persoane care au fost în club sunt evaluate în prezent la Unitatea de Primiri Urgențe, acestea prezentându-se ulterior la spital.

INCENDIU BAMBOO (2)

UPDATE 09.07: Ancheta privind incendiul a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Procurorilor li s-au alăturat și polițiști de la Serviciul Omoruri. Pentru moment, este investigată infracțiunea de „distrugere”. La fața locului sunt criminaliști care fac fotografii și prelevează probe. „S-a constituit (dosar penal-n.r.). L-am preluat la Parchetul Capitalei. Pentru distrugere, deocamdată, vedem în funcție de ce va fi”, a afirmat reprezentantul PTB, Alexandru Georgescu, întrebat dacă s-a constituit dosar și pentru ce faptă s-a început urmărirea penală în cazul incendiului de la clubul Bamboo.

UPDATE 09.05: ISU Bucuresti-Ilfov a publicat noi poze de la locul incendiului, în care se vede clar cum acesta a fost distrus în întregime. Aceștia vor intra în club pentru a verifica dacă mai sunt victime.

UPDATE 09.00: Raed Arafat a declarat că nu este exclusă posibilitatea ca sub dărâmături să se mai afle victime.

UPDATE 08.57: Viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a declarat sâmbătă dimineață că Bamboo nu avea autorizație de funcționare.

UPDATE 08.55: Printre cei 38 de răniți, se află mai mulți cetățeni străini, printre care 10 israelieni. Aceștia au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar sunt afara oricărui pericol.

UPDATE 08.50: În urma incendiului, a fost deschis  un dosar penal la Tribunalul București, iar  unul dintre administratori localului a fost audiat la circa 7 de Poliție.

UPDATE 08.45: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că Planul roșu a fost dezactivat. „La fața locului nu mai sunt persoane rănite. A fost dezactivat Planul Roșu de Intervenție”, a anunțat IGSU pe pagina sa de facebook, precizând că arderea a avut loc pe o suprafața de 2500-3000 mp din cei 4.000 de mp ai clubului.

UPDATE 08.11:  Noi imagini de la locul incendiului arată proporțiile dezastrului. Clubul a fost complet distrus, iar rămășițele încă fumegă.

UPDATE 08.00: Avocații asociaților care dețin clubul Bamboo au sosit la fața locului și au făcut declarații. „Așteptăm cu toții un raport al pompierilor pentru a afla ce s-a întâmpla. Acest club a respectat toate obligațiile legale, astfel că până la sosirea pompierilor toți clienții erau evacuați. Nu au existat lucrări la sistemele electrice în ultimele zile”, a explicat unul dintre apărători.

UPDATE 07.55: Cu puțin timp înainte de incendiu, pe pagina de facebook a clubului au fost postate imagini de la petrecerea care era în desfășurare, însă ulterior a fost șters.

UPDATE ora 07.44: Secretarul de Stat Raed Arafat a anunțat că intervenția continuă, dar nu mai există pericol, iar echipele de pompieri au fost reduse de la 26 la 14.  Persoana de sex feminin care a fost internată la Floreasca a evoluat pozitiv, iar medicii au decis să o detubeze. Totodată, Arafat a anunțat că numărul răniților este de 38, 21 dintre aceștia fiind duși la spital cu ambulanțe, iar alți 17 cu mijloace proprii.

„Nu avem persoane pe care să le evacuăm. Se continuă intervenţia, lupta cu incendiu şi o să se verifice zona care a fost afectată să vedem dacă au fost persoane suprinse care nu au putut să iasă. După ce intră pompierii înăuntru şi caută, vom vedea dacă sunt persoane suprinse. (…) Clădirea este prăbuşită, incendiul este controlat. Echipele medicale de intervenţie, în mare parte, le-am trimis la bază şi colegii de la pompieri vor începe să reducă numărul echipajelor. La momentul actual lucrăm la lichidarea ultimelor focare. Clădirea e prăbuşită în totalitate, au rămas elemente de contrucţie care nu reprezintă siguranţă pentru pompieri. Până nu vom verifica toată zona nu avem de unde să ştim că nu sunt victime”, a declarat Raed Arafat.

Bogdan Oprița: Nu există persoane arse, sunt persoane expuse la fum

UPDATE ora 07.20: Medicul coordonator al SMURD București, Bogdan Oprița, a declarat sâmbătă că în urma incendiului de la clubul Bamboo nu sunt persoane cu arsuri, însă au fost persoane expuse la fum, una singură fiind în stare gravă și intubată, care se află în clinica ATI-Toxicologie de la Spitalul Floreasca.

Potrivit medicului, alte două persoane care au fost transportate la Spitalul Floreasca prezintă fracturi care urmare a faptului că au sărit de la etaj. Bogdan Oprița a adăugat că persoanele care au fost transportate la spitalele bucureștene prezentau expunere la fum și hipotermie.

„Echipajele SMURD și ale Serviciului de Ambulanță au transportat, dintre cele aproape 50 de persoane care au fost asistate, jumătate — la spitalele Floreasca, Universitar, Sfântul Pantelimon și Elias, persoane care prezentau fie expunere la fum, fie hipotermie”, a explicat Oprița.

UPDATE ora 06.54:  „Situația este sub control. Clădirea este prăbușită într-adevăr dar incendiul este controlat. Au mai rămas doar câteva echipaje aici, pentru sprijin. Nu putem spune că nu sunt victime până nu vom putea verifica absolut toată zona, în cursul zilei de astăzi. O să mai dureze”, a declarat Raed Arafat, aflat în fața clubului.

Pompierii au activat Planul roșu de intervenție. 30 de persoane au fost spitalizate inițial, dar ulterior au plecat acasă, astfel încât la ora 6:30 mai erau internate doar nouă. Dintre acestea, una este în stare gravă. Printre răniți se află și cetățeni străini.

Trei răniți sunt internați la spitalul Floreasca, patru la Pantelimon, un rănit la Colentina, iar un altul la Elias

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că la această oră nu se mai află la fața locului persoane rănite în urma incendiului de la Clubul Bamboo. „Nu mai sunt persoane rănite la fata locului. (…) Ultima a fost dusă acum în fața mea, a fost cu hipotermie și ușoară intoxicație de fum. (…) O singură persoană este grav intoxicată cu fum și monoxid de carbon”, a spus șeful DSU, la Digi 24.

Dintre toate persoanele transportate la spitale, 20 au fost transportate de ambulanţele SMURD şi SABIF. Vorbim de spitalele Floreasca, Universitar, Pantelimon și Colentina, până în acest moment. Există un singur caz foarte grav la Spitalul Colentina, o persoană care este intubată, ventilată mecanic, prezintă arsuri la nivelul căilor respiratorii. Toate celelalte acuză doar expunere la fum, posibil stare de intoxicare și posibil stare de hipotermie, deci viața acestora în acest moment nu este pusă în pericol. Există informații în acest moment pe care le verificăm potrivit cărora mai sunt și alte persoane care s-au prezentat cu alte mijloace, mijloace proprii, către unitățile spitalicești”, a anunțat că purtătorului de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile.

 • la Floreasca s-au prezentat 16 persoane (transportate de ambulanţe sau deplasare cu mijloace proprii) şi au ramas 3 internate, dintre care unul intubat;
 • la Universitar au fost 5 persoane şi au plecat toate persoanele;
 • la Pantelimon au fost 2 persoane prezentate, ambele internate;
 • la Colentina s-au prezentat 3 persoane şi a rămas una singură internată;
 • la Elias – o persoană transportată a fost internată
 • la Spitalul de Arşi nu sunt persoane internate.

Multe victime care s-au prezentat singure la spital au fost consultate și au plecat acasă.

Potrivit unui martor ocular, focul ar fi izbucnit dintr-odată și ar fi cuprins tot clubul. Nu s-a auzit nicio explozie în prealabil, dar, spune martorul, este exclus să fi pornit de la o țigară. Se pare că totul ar fi pornit de la scena unde se aflau dansatoarele. Un alt martor ocular sa spus  că s-a fumat în club, „s-a fumat palmat”, deși ospătarii atrăgeau atenția clienților să n-o mai facă, potrivit digi24.

Purtătorul de cuvânt al ISU București susține că există posibilitattea ca în club să mai fie persoane care nu s-au putut evacua, întrucât clădirea s-a prăbușit.

„Clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate, iar clădirea este prăbușită în cea mai mare proporție”, anunță, sâmbătă dimineață, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Incendiul este încă în desfășurare, pompierii de chinuie să stingă focul.

Unii dintre oamenii din club au sărit în lacul din apropierea clubului, astfel că la fața locului au fost trimiși și scafandrii, care i-au recuperat.

Clubul Bamboo a mai fost mistuit de flăcări în iunie 2005, atunci Cătălin Botezatu, acţionar, spunea că focul a fost pus intenţionat.

Incendiul din clubul Bamboo, la un an de la Colectiv

Tragedia are loc la doar un an și trei luni de la incendiul din Colectiv. Vineri seara, pe 30 octombrie, artificiile aprinse în timpul concertului trupei Goodbay to Gravity au cauzat moartea a 64 de tineri aflați în clubul Colectiv din Bucureşti. Alte câteva zeci au supraviețuit, însă trăiesc zi de zi cu rănile rămase, cu inimile îngreunate de dorul celor pe care i-au pierdut și cu ambiția de a face orice e nevoie pentru ca nimeni să nu mai treacă printr-o asemenea nenorocire.

fotografii: Adi Manolache, ISU București

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Bătaia dintre Anamaria Prodan și Reghe a durat mai mult decât s-a crezut. Filmarea cu camerele de supraveghere, apare și un al patrulea participant la conflict
GSP.RO
Bătaia dintre Anamaria Prodan și Reghe a durat mai mult decât s-a crezut. Filmarea cu camerele de supraveghere, apare și un al patrulea participant la conflict
Camilla L-A PĂRĂSIT pe Charles! SCANDAL URIAŞ în Familia Regală, Regina consoartă nu a mai rezistat
Playtech.ro
Camilla L-A PĂRĂSIT pe Charles! SCANDAL URIAŞ în Familia Regală, Regina consoartă nu a mai rezistat
Șoferul Anamariei Prodan rupe tăcerea și spune tot adevărul despre bătaia dintre impresară și Reghecampf: 'Am fost...'
Viva.ro
Șoferul Anamariei Prodan rupe tăcerea și spune tot adevărul despre bătaia dintre impresară și Reghecampf: 'Am fost...'
Cami, mama băiețelului înecat în piscina casei, la Găești, găsită spânzurată. "Era viaţa ei! Era copilaşul pe care şi l-a dorit"
Observatornews.ro
Cami, mama băiețelului înecat în piscina casei, la Găești, găsită spânzurată. "Era viaţa ei! Era copilaşul pe care şi l-a dorit"
Cine va fi selecționerul României după rușinea din Nations League. Burleanu: „Asta e propunerea mea!”
Știrileprotv.ro
Cine va fi selecționerul României după rușinea din Nations League. Burleanu: „Asta e propunerea mea!”
Copil de 5 ani din Dâmbovița, înecat în piscină. Mama distrusă de durere s-a spânzurat la scurt timp
FANATIK.RO
Copil de 5 ani din Dâmbovița, înecat în piscină. Mama distrusă de durere s-a spânzurat la scurt timp
Ce a păţit iubita lui Vladimir Putin. Şocul pe care l-a avut sâmbătă dimineaţă
Orangesport.ro
Ce a păţit iubita lui Vladimir Putin. Şocul pe care l-a avut sâmbătă dimineaţă
Horoscop 29 septembrie 2022. Berbecii vor simți nevoia să fie mai calmi, mai eleganți și mai delicați în gesturi și în alegerea cuvintelor
HOROSCOP
Horoscop 29 septembrie 2022. Berbecii vor simți nevoia să fie mai calmi, mai eleganți și mai delicați în gesturi și în alegerea cuvintelor
Care este diferența dintre precalificarea creditului ipotecar și preaprobarea?
PUBLICITATE
Care este diferența dintre precalificarea creditului ipotecar și preaprobarea?