14 Sep. 2017 11:32

Incendiu de proporții la o școală din Malaezia. Zeci de elevi și-au pierdut viața

Distribuie

Incendiu de proporții la o școală religioasă aflată în apropierea capitalei Malaeziei. Cel puțin 24 de persoane și-au pierdut viața, după ce clădirea a fost cuprinsă de flăcări. Majoritatea dintre victime sunt elevi, care au rămas blocați în dormitorul școlii, cu restrele și căile de acces blocate, relatează AP și BBC News.

Incendiul a izbucnit la primele ore ale dimineții, la ultimul etaj al clădirii cu trei niveluri. Imediat, mai multe echipaje au intervenit la fața locului să stingă flăcările. Într-o oră, incendiul a fost adus sub control. Cu toate acestea, bilanțul este unul trist. Cel puțin 24 de persoane au murit, dintre care 22 de băieţi cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani – şi doi profesori.

Alţi 14 elevi şi patru profesori au fost salvaţi, iar şase dintre ei au fost spitalizaţi în stare critică. ”Credem că au murit sufocaţi. Corpurile au ars în întregime”, a declarat şeful poliţiei.

Incendiul a izbucnit în apropierea uşii dormitorului băieţilor, blocând victimele înăuntru, aceasta fiind singura intrare în sală, iar geamurile fiind prevăzute cu grilaj, a declarat un reprezentant al pompierilor. Cauza incendiului ar fi un scurtcircuit, a apreciat el.

Cadavrele au fost găsite unul peste altul, ceea ce indică o eventuală busculadă, în timp ce adolescenţii încercau să scape de foc. De altfel, o locuitoare a declarat că i-a văzut pe băieţi plângând şi ţipând după ajutor şi făcând semne cu mâinile, prin fereastră, când a izbucnit incendiul.


Citește și: VIDEO | Imagini cu momentul în care Mihai Goţiu a fost lovit cu pumnul de Mirel Palada într-o pauză publicitară


Loading...
Comentarii