Mergi direct la conținut »

UPDATE ora 19.50: Incendiul a fost lichidat cu dificultate. Din cauza temperaturii ridicate și a fumului degajat, pompierii nu au putut acționa în apropierea focarului, fiind nevoiți să realizeze un dispozitiv de stingere de aproximativ 300 de metri.

De Clara Vacaru,

Un incendiu a izbucnit, luni după-masă, în Delta Văcăreşti. 20 de pompieri s-au deplasat la faţa locului, dar, pentru nu pot pătrunde cu maşinile în zonă, stingerea flăcărilor se face… cu lopeţi.

Din cauza solului, cei 20 de pompieri sosiţi la faţa locului nu au putut intra cu autoutilitarele, aşa că sunt nevoiţi să stingă flăcările cu lopeţi. Până acum, flăcările s-au întins pe o suprafaţă de circa 2000 de metri pătraţi, existând riscul ca aria afectată să se mărească. Stingerea incendiului de vegetaţie va dura mai mult decât de obicei, dat fiind faptul că maşinile de pompieri nu pot fi folosite.

 

 

Delta Văcăreşti – ecosistem unic în Bucureşti

Parcul Natural Văcăreşti, un ecosistem unic în Bucureşti, este afectat constant de incendii şi braconieri, deşi este declarat arie protejată.

Cu o suprafaţă de 186 de hectare de vegetaţie şi sute de vieţuitoare, acest spaţiu urmează să fie amenajat cu fonduri europene. Delta Vacaresti va avea propriul guvernator, iar in zonă nu se pot construi nici blocuri, nici case. Până în luna ocombrie, Delta Văcăresti va avea propriul administrator, ales în urma unui concurs.

La finalul lunii iunie a avut loc o amplă acţiune de ecologizare a Deltei Văcăreşti. Au participat sute de voluntari, printre care s-a aflat şi premierul Dacian Cioloş.

 

 

Close
Închide
  Close